Leon Vlemmings innovatiemanager FC Dordrecht

DORDRECHT – Leon Vlemmings is komend seizoen innovatiemanager bij FC Dordrecht. De oud-Gemertenaar vormt met hoofdcoach Michele Santoni het nieuwe technisch  duo bij de eerstedivisionist. 

Vlemmings is een bekende in het betaald voetbal. De 51-jarige oefenmeester heeft gedurende zijn loopbaan bij tien verschillende voetbalclubs gewerkt. Hij was onder andere trainer bij Excelsior en Go Ahead Eagles en assistent-trainer van Mario Been en Gertjan Verbeek en bij Feyenoord, waar hij zelfs als zijn opvolger een half seizoen hoofdtrainer was. Ook bekleedde hij twee jaar lang de functie van algemeen directeur bij Helmond Sport. Eerder was hij speler bij v.v. Gemert, FC Wageningen, Helmond Sport en FC Den Bosch.

“Uit de gesprekken die ik met FC Dordrecht heb gevoerd, kwam realiteitszin en groeiambitie naar voren”, vertelt Vlemmings in een persbericht van zijn nieuwe club. “Er is hard gewerkt en een fundament gecreëerd om nu te gaan groeien op sportief, maatschappelijk en zakelijk vlak. Met mijn expertise wil ik graag een bijdrage leveren aan deze groeiambitie. FC Dordrecht wil meer gaan betekenen voor de regio. We zullen daar de komende tijd over in gesprek gaan met supporters, sponsoren, bedrijven, het onderwijs, de gemeente en andere organisaties.” Vlemmings tekende voorlopig voor één seizoen. “Met de komst van Vlemmings en Santoni breekt voor FC Dordrecht een nieuw tijdperk aan”, aldus Hans de Zeeuw (FC Dordrecht). “Het is de bedoeling dat we aankomend seizoen vanuit een eigentijdse voetbalvisie zullen gaan werken.”