23 juni 2021

Restauratie van ornamenten

Het Schippertje doet naast de productie van sierlijsten en ornamenten ook de restauratie van ornamenten. Deze restauratie bestaat onder meer uit het vernieuwen van plafonds met bestaande sierlijsten en ornamenten. Dit soort restauraties vinden vaak plaats in het teken van een specifiek project. Hiernaast levert Het Schippertje sierlijsten en ornamenten uit het eigen assortiment die het meest overeenkomen met de materialen van de opdrachtgever.

Tevens doet Het Schippertje aan maatwerk. Dit maatwerk bestaat uit het maken of namaken van aangeleverde modellen. Een model van een sierlijst kan worden aangeleverd op papier inclusief de bijbehorende maten van het ontwerp. Op deze manier wordt het assortiment van Het Schippertje verder uitgebreid aan de hand van gepersonaliseerde projecten. Hiernaast kan de montage van het door de klant ontworpen maatwerk door Het Schippertje uitgevoerd worden.

De restauratie van een ornamentaal plafond kan duiden op verschillende dingen. Het komt namelijk wel eens voor dat er een lekkage heeft plaatsgevonden in een huis waardoor het gehele plafond vervangen moet worden. Tevens komt het wel eens voor dat een plafond zo vaak is overgeschilderd dat het reliƫf in de ornamenten en sierlijsten niet meer te zien is. Ook komt het voor dat er een ander systeemplafond onder het originele stucplafond is geplaatst. Op het moment dat de huidige of nieuwe bewoners dit uit hun pand verwijderen, kunnen zij op een fraai historisch ornamentenplafond stuiten waar dan nog maar weinig van over is.

Het Schippertje is in dit soort gevallen vaak de redder in nood en biedt uitkomst aan de klanten. Van volledige plafonds tot losse sierlijsten en ornamenten, alles kan verzorgd worden door Het Schippertje. Met de hoge mate van precisie die te pas komt aan deze restauratie, waarborgt het-schippertje.nl de kwaliteit van het nieuwe en gerestaureerde plafond of rozet.

 

Foto's:


S