Tennisclub Handel weer van start

HANDEL – Veel mensen hebben in de coronatijd de weg naar de tennisclubs gevonden. Tennis is zeer geschikt in deze bijzondere tijd. Het is in de buitenlucht en al mogelijk met twee personen. Bij Tennisclub Handel was het via het 1,5 meter abonnement mogelijk om tijdelijk lid te zijn van de club.

Velen hebben hier gebruik van gemaakt. Op deze manier kon iedereen toch sportief bezig blijven op een verantwoorde manier. Met de eerste versoepelingen wordt er langzaam steeds meer mogelijk. Zo zijn interne clubactiviteiten weer mogelijk mits het goed georganiseerd wordt en alle spelers van tevoren zijn ingedeeld. Heel recent mag er ook weer gebruik worden gemaakt van de kantine.

De activiteitencommissie van TC Handel heeft alweer verschillende activiteiten georganiseerd. Zo was er een Toss-To-Go op vier zaterdagavonden. Er waren 39 inschrijvingen, dus de banen waren goed bezet. Het waren sportieve en heel gezellige tennisavonden. Op de laatste Toss-To-Go op 5 juni is de opening van het terras zelfs een feit geworden. Helaas moest er al om 22.00 uur gesloten worden, maar stap voor stap worden meer versoepelingen verkregen en hopelijk mag alles snel weer volledig open.

Voor de junioren is er al iets meer mogelijk. Op zondag 6 juni zijn de eerste wedstrijden in de uitgestelde KNLTB voorjaarscompetitie gespeeld. Daarnaast is de juniorencommissie bezig om het Mini-Maxi Toernooi te organiseren. Ook gaat het schooltennis weer plaatsvinden, zodat alle kinderen kunnen kennismaken met tennis.

Met vijftien vrijwilligers, die tijdens NLdoet afgelopen 29 mei vele werkzaamheden hebben verricht, was het mogelijk geworden om deze mooie start te verwezenlijken. Zij hebben ervoor gezorgd dat alles, binnen en buiten, er weer fris en fruitig uitziet. Vele handen maken licht werk.

Leden kunnen zicht nu aanmelden voor de volgende activiteiten; de Corona Extra Toss, de Summer Toss en de oranje competitie op drie woensdagen. Ook de KNLTB najaarscompetitie wordt weer opgestart. Voor mensen die interesse hebben om in de zomermaanden te tennissen is het mogelijk zich aan te melden voor de Zomerchallenge. Meer info is te vinden op www.tennisclubhandel.nl.

Foto: Afgelopen zaterdag vond de afsluitende Toss-To-Go plaats.

Foto's:


0