Tips voor het kopen van een scootmobiel

Een scootmobiel kopen is meestal een noodzakelijk iets. Wanneer je dan toch van plan bent om er een te kopen, is het wel fijn om er een van goede kwaliteit aan te schaffen. Eentje waarop je lekker zit, die veilig is en die gemakkelijk in gebruik is. Er zijn een hoop mogelijkheden bij het kopen van een scootmobiel. Wij geven je graag wat handige aankooptips voor scootmobielen, zodat je geen miskoop doet.

Waar moet je op letten bij het kopen van een scootmobiel?

Een scootmobiel geeft mensen die mindervalide of invalide zijn de mogelijkheid om weer onafhankelijk van plek naar plek te gaan. De scootmobiel is daarmee ontzettend belangrijk en je wilt tijdens al die ritjes natuurlijk wel lekker zitten. Waar let je eigenlijk op als je er een wilt kopen?

Driewieler of vierwieler

Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen een driewieler of een vierwieler. Even kort door de bocht, een driewieler lijkt meer op een normale scooter en zal voor sommigen natuurlijker en fijner aanvoelen met de betere vering en grotere wielen. Het grootste voordeel aan een vierwieler is natuurlijk dat het heel stabiel aanvoelt, vooral in de bochten.

Wil je meteen een top scootmobiel bekijken? Kijk eens naar de driewieler Nipponia 2Fast scootmobiel in het filmpje hieronder. Deze comfortabele scootmobiel ziet er niet alleen geweldig mooi uit, hij is ook nog eens super comfortabel en heeft allerlei voordelen.

 

 

Aanpassen naar jouw wensen

Andere specificaties die je wilt afwegen zijn bijvoorbeeld de actieradius (hoeveel kilometer gaat de accu mee), het soort accu, de maximale snelheid, de vering, het comfort en de mogelijkheid tot het verstellen van de stoel. Ook is het belangrijk om te kijken of er mogelijkheden zijn om kleine persoonlijke aanpassingen te maken aan de scootmobiel. Zo wil je misschien in verband met jouw handicap een draaibare stoel of aangeven hoe je wilt remmen en gasgeven, bijvoorbeeld met duimgas. Deze scootmobiel webshopgeeft duidelijk aan welke scootmobielen wel en niet aanpasbaar zijn naar jouw wensen. Hier kun je overigens ook de beste scootmobielen met elkaar vergelijken. Door goed te kijken naar wat bij jou past en hoe aanpasbaar de scootmobiel is, vind jij altijd hét ideale maatje voor onderweg.

 

Foto's:


U