Voor vragen over de overheid kun je terecht in de bibliotheek

GEMERT-BAKEL – Veel mensen hebben vragen over de overheid. Bijvoorbeeld over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, verkeersboetes, pensioen en uitkering. En dingen regelen met de overheid gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig.

Kun je wel wat hulp gebruiken of ken je iemand die hulp nodig heeft? Sinds 8 maart kan iedereen met deze vragen terecht bij het ‘Informatiepunt Digitale Overheid’ (IDO) in elke vestiging van Bibliotheek De Lage Beemden. In Boekel van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. In Gemert en Beek en Donk van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. In Aarle-Rixtel op dinsdag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur en in Lieshout en Bakel op maandag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur. Vragen over de overheid kunnen ook gesteld worden tijdens het telefonisch spreekuur op maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur en donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur via telefoonnummer 0492 323245. Het Informatiepunt is voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. De bibliotheekmedewerkers luisteren naar de vraag en denken mee. Zij helpen met het vinden van informatie op internet en verwijzen door naar de juiste instanties. Zij kunnen ook een afspraak maken met een organisatie die verder kan helpen.
In juni wordt het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek officieel geopend.