Actiefiguren steeds populairder onder alle leeftijden

Vroeger waren actiefiguren vooral populair onder verzamelaars. Dat is inmiddels aardig aan het veranderen. Marvel films worden steeds meer bekeken door een breed publiek. Denk aan Guardians of the Galaxy, Thor, Iron man en natuurlijk nog veel meer Marvel films. Wat dacht je van Star Wars? De indrukwekkende filmserie was in de jaren 70 en 80 een enorme hit, maar heeft ook nu weer een enorme comeback gemaakt onder tieners en jongvolwassenen. Wie wilt er nou geen actiefiguur van schattige baby yoda (Grogu) uit Star Wars The Mandalorian?

Waar koop je actiefiguren?

Vroeger gingen verzamelaars naar de stripboekenwinkel om actiefiguren te kopen. Een erg leuke ervaring, ook voor wie geen verzamelaar is. Je komt alle leeftijden tegenin de stripboekenwinkel of comic store. Je vindt een hoop unieke figuren, shirts en boeken van je favoriete films en series. Een van de meest populaire series van het moment is Rick & Morty. Ook daarvoor kun je veel merch kopen in stripboekenwinkels en comic stores.

Velen kiezen er tegenwoordig liever voor om actiefiguren online te bestellen. Dat is een goed idee, want je vindt het grootste aanbod en altijd datgene wat je zoekt. Je kunt natuurlijk ook webshops zoals Amazon raadplegen, maar let op!

Betrouwbare online webshop

We raden je aan om goed te onderzoeken of je bij een betrouwbare winkel koopt. Er zijn helaas en hoop namaakartikelen in de omloop. Deze zijn in te kopen bij sites als AliExpress of Wish. Een aantal figuren zijn extra gewild als verzamelobject en zijn maar in een beperkt aantal geproduceerd. Veel mensen gaan daarom op zoek om te kijken of ze nog ergens te verkrijgen zijn. Is jouw artikel overal uitverkocht, maar wordt het nog op één locatie verkocht – voor een dure prijs? Dan is het waarschijnlijk te mooi om waard te zijn.

Foto's:


a