Als je loslaat

Heb je twee handen vrij. Een heerlijke tekst zo de laatste week voor de schoolvakanties.
Nog even dit, nog even een kadootje en oh laten we nog even een kinderfeestje doen. Haha ik moet nu al glimlachen als ik het typ. Iedereen doet altijd enorm zijn best, maar soms, ja soms lijkt alles tegelijk te komen. En puilt onze agenda uit van de to do’s.
Op die momenten moet ik altijd lachen om de criticus in mijn hoofd, enerzijds wil die graag alles goed doen en anderszijds heeft die criticus ook geleerd dat niet perfect ook helemaal goed is. En dat juist dat niet perfecte zoveel mooier is dan het perfecte. Dat niet perfecte vind ik persoonlijk tien keer mooier dan het perfecte. Het laat zien dat je mens bent, dat je je best doet maar ook dat andere dingen ook belangrijk zijn. Waarom tien winkels afgaan voor het perfecte, als het in winkel twee ook al helemaal leuk is. Ja niet perfect is helemaal goed.
Deze week moest ik zo lachen, we zaten om 7:30 aan de tafel met de boterhammen voor onze neus. Er was werkelijk al van alles misgegaan. En tot overmaat van ramp vielen de bekers met drinken om en stootte ik mijn kleine teen snoeihard aan de tafelpoot. Altijd fijn. Sven keek me glimlachend aan. Mama. Ja Sven? Het is zo’n dag he. Haha ja Sven het lijkt er wel op of het zo’n dag is. Zo’n dag die goed begint en meestal hetzelfde eindigt. En het beste wat we kunnen doen is dan Sven? Laat het maar even gewoon gebeuren mama. Ja precies Sven. En zo laten we deze week ook gewoon even gebeuren. De controle nog wat meer los. Genieten van de laatste klanten voor de vakantie en genieten van de laatste schooldag.
Kom op lieve moeders, vaders, juffen en meesters nog eventjes en dan de benen omhoog. Heerlijk! Ik ben voor!

Hannelore

Foto's:


0