Beleggen in bitcoins door de jaren heen

Bitcoins zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden. Ze zijn erg veel waard geworden en steeds meer mensen willen gaan beleggen in bitcoins. Hoe meer mensen geloven in de bitcoin hoe meer het waard wordt natuurlijk. Maar hoe is de bitcoin zo gegroeid?

Wat is de bitcoin precies?
Bitcoin is een virtuele munt. Het is eigenlijk een computercode waar een bepaalde waarde aan wordt gehecht. De bitcoin is gedecentraliseerd. Er is dus geen bank of land waar de bitcoin wordt uitgegeven. Dat wil dus eigenlijk ook zeggen dat er geen toezichthoudend orgaan is die ingrijpt als de beurs zou crashen.

Er is een maximaal aantal bitcoins in de wereld en dat zijn er niet meer en niet minder. De bitcoins worden gemijnd door mensen met de juiste computers die de berekeningen doe met hun computer. Doordat de berekening zo moeilijk zijn is het voor gewone mensen niet mogelijk om transacties te doen met bitcoins. Het mijnen van bitcoins wordt overigens ook steeds moeilijker.

Bitcoin door de jaren heen
De bitcoin heeft door de jaren heen veel meegemaakt. De bitcoin is qua waarde behoorlijk laag begonnen en uiteindelijk is die erg veel waard geworden. Het concept van een blockchain was er al in 1998 en is beschreven door Wei Dai. In 2009 werd het door Satoshi Nakamoto geïmplementeerd als opensourcesoftware onder de naam Bitcoin.

Satoshi Nakamoto minde het blok nummer 0 van Bitcoin met een beloning van 50 Bitcoins. Eerder werden de Bitcoins zelfs gratis verkocht, maar tegenwoordig moet je ze kopen voor erg veel geld.

Pseudoniem Satoshi Nakamoto
De naam Satoshi Nakamoto is een pseudoniem en werd in januari 2009 door de oprichter van de Bitcoin gebruikt. De Bitcoin is gemaakt om een gedecentraliseerde valuta te maken, zodat die de fiat valuta kon vervangen. Er is gekozen voor een pseudoniem om de aandacht van de autoriteiten te vermijden.

De prijsgeschiedenis van de Bitcoin
Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen werd de Bitcoin aan het begin gratis verkocht. In 2010 begon de prijs te stijgen van €0,0008 naar €0,08. Als je toen gratis behoorlijk wat Bitcoin hebt gekocht, is het al een behoorlijke stijging. Maar wanneer we gaan kijken naar 2011 zien we pas een enorme prijsstijging. De prijs steeg namelijk van €1,- in april naar €32,- euro in juni. Wel was deze prijsstijging maar heel eventjes, want daarna zakte het weer naar €2,-. Dat is natuurlijk weer een flinke daling. In 2013 waren er flinke stijgingen, zo begon de prijs bij €13,- en heeft de Bitcoin zelfs een waarde gehad van €1.156,-. Wanneer we gaan kijken naar 2017 was het helemaal een grote stijging. Hier ging de prijs namelijk van €1000,- naar €20.089. In 2020 waren de prijzen weer wat minder en gingen ze van €7200,- naar €18.353,-. Wanneer je denkt dat dit het hoogste bedrag was voor de Bitcoin, dan zijn we er nog niet. In 2020 was de Bitcoin zelfs meer dan €53.000 waard. Tegenwoordig heeft de Bitcoin een waarde van rond de €27.000,-.

Foto's:


a