Bidprentjes en geboortekaartjes gezocht

GEMERT – Misschien heeft u of uw buurvrouw, of uw vader ergens op zolder nog een doos(je) staan met allerlei bidprentjes, rouwkaarten, geboortekaartjes of foto’s. Soms denk je: ‘Wat moet ik ermee?’, of ‘Wat gaat er straks mee gebeuren?’. De Gemertse Heemkundekring is er heel, heel erg blij mee.

De bidprentjes worden goed gerubriceerd en veilig opgeborgen. En zijn daardoor voor stamboomonderzoekers een heel welkome bron bij hun zoektocht. U weet dan zeker dat ze goed bewaard blijven voor het nageslacht en dat is toch een heel prettig gevoel. Maar ook rouwkaarten, geboortekaartjes en foto’s zijn voor de Gemertse Heemkundekring heel waardevol: ‘Gooi ze alsjeblieft niet weg, maar geef ze aan ons. Wij willen ze goed bewaren en daarna zo opbergen dat geïnteresseerden ze in kunnen zien.’
Mensen die graag meer informatie willen, kunnen contact opnemen met Liesbeth Kuijpers (0492 321932). Bovendien kan iedereen altijd binnenlopen bij de Latijnse School aan de Ruijschenberghstraat 3a in Gemert. Openingstijden van de Heemkundekring en het archief (zij wonen samen in de Latijnse School) zijn op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 16.00 uur.

Foto's:


0