Bijendag in het Boerenbondsmuseum

GEMERT – Zonder bijen zou er geen leven op aarde mogelijk zijn. Bijen en andere bestuivende insecten zijn ontzettend belangrijk voor alles wat groeit en bloeit. Bijen die door een imker gehouden worden zorgen ook nog eens voor lekkere honing en andere producten.

Hoe een imker bijen houdt en wat hij er allemaal voor moet doen, kun je komen bekijken bij het Gemertse Boerenbondsmuseum op zondag 11 juli van 13.00 uur tot 17.00 uur. Kinderen mogen kaarsjes maken van bijenwas en natuurlijk ook proeven van de heerlijke honing die de eigen bijen verzameld hebben.
Verder worden er in de ambachtsgebouwen weer verschillende demonstraties gegeven en is op de eerste verdieping van grote zaal de tentoonstelling ‘Bernard van Dam, een moderne Brabander van weleer’ te bezichtigen. Een expositie helemaal gewijd aan het leven en werk van deze bekende Brabantse schrijver, tekenaar en journalist.
De velden en akkers langs het karrenspoor staan er weer prachtig bij en diverse gewassen staan op dit moment volledig in bloei. Een wandeling langs deze velden en akkers naar de veldkapel van de Heilige Gerlachus is de moeite waard.
Vanaf 6 juli is museum op dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Op zondag gaat het museum om 13.00 uur open en sluit om 17.00 uur.

Foto's:


0