Boat Tail, huzarenstukje van Rolls-Royce Coachbuild

De jetset heeft het niet makkelijk, want hoe onderscheid je je nou in zulke kringen? Vanaf heden met een creatie van Rolls-Royce Coachbuild, zoals de extravagante Boat Tail. Beyoncé en Jay-Z schijnen er een besteld te hebben.

Met een uitgave van circa 23 miljoen euro stelt het showduo weer even orde op zaken in de wereld die zwembaden met champagne vult. Daarover gesproken: onder het ellenlange achterplecht met vlinderdeksels bevindt zich een koelkast die een flesje Armand de Brignac op 6 graden houdt. Het kan allemaal bij Rolls-Royce Coachbuild, een recent opgerichte divisie die het inwilligen van individuele wensen naar nieuwe hoogten tilt. Dat gaat een heel stuk verder dan bij de Bespoke-afdeling, die zich beperkt tot kunststukjes op het gebied van afwerking en luxe snuisterijen. Feitelijk mag je spreken van een terugkeer naar de eerste helft van de vorige eeuw, toen je een chassis bestelde en daar een fraaie carrosserie omheen liet boetseren. De invoering van de zelfdragende koets deed dat fenomeen vrijwel uitsterven, maar het aluminium spaceframe dat Rolls-Royce tegenwoordig als voertuigstructuur gebruikt schept nieuwe mogelijkheden. Zo werd de Boat Tail geboren, een 5,90 meter lange open vierzitter die volgens de makers doet denken aan de exclusieve zeilschepen uit de J-Class. Drie exemplaren verschijnen ervan, waaronder eentje in de kleur Blue Ivy, niet geheel toevallig de naam die de dochter van Beyoncé en Jay-Z draagt. De Britse kranten weten daarom wel zeker wie de kostbare bestelling heeft geplaatst.

Foto's:


0