De leukste spelletjes voor het hele gezin


Ben je trotse vader of moeder van één of meerdere kinderen? Dan kun jij jouw geluk ongetwijfeld niet op. Uiteraard wil je met volle teugen genieten van jouw kroost. Daarom is het leuk om zo nu en dan een spelletje met ze te spelen. Zorg er daarom voor dat je spelletjes in huis hebt die je met het hele gezin kunt spelen. Je kunt een kaartspel voor op reis voor de dag toveren, maar hier zijn kinderen vaak al snel op uitgekeken. Wil je weleens iets anders? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij namelijk de leukste spelletjes voor het hele gezin op een rijtje.

Nostalgische spellen
Als je een spel wilt spelen met jouw kind(eren), kijk je eerst eens in de kast of op zolder. Mogelijk ligt hier nog wel een spel dat je vroeger gespeeld hebt, zoals ganzenbord of mens-erger-je-niet. Deze spellen speelde je vroeger vaak met het hele gezin. Dit maakt het extra leuk om ze nu met jouw nakomelingen te spelen. Ondanks dat deze spellen inmiddels al behoorlijk oud zijn, vinden jouw kinderen ze ongetwijfeld hartstikke leuk. Vroeger werden er bovendien veel bordspellen van hout gespeeld. Kijk er dus niet raar van op als je zo’n bordspel tegenkomt in de kast of op zolder.

Monopoly
Heb je een spel gevonden in de kast of op zolder? Dan zit er niets anders op dan een nieuw spel zoeken. Overweeg in dat geval om Monopoly te kopen. Bij dit spel is het de bedoeling dat de spelers straten kopen en hier uiteindelijk huizen en hotels bouwen. De meeste kinderen vermaken zich uren met Monopoly. Daarbij komt dat dit voor jou als ouder ook een leuk spel is. Doordat Monopoly zo’n populair spel is, zijn er door de jaren heen talloze varianten verschenen. Hierdoor is er voor ieder gezin wel een geschikt Monopolyspel te vinden.

30 Seconds
Eén van de spellen die de laatste jaren ontzettend populair is geworden, is 30 Seconds. Bij dit spel worden spelers verdeeld in teams van minimaal twee personen. De spelers van een team trekken om en om een kaart. Op dit kaartje staan vijf woorden of termen, die door de speler in kwestie omschreven moeten worden. Voor het omschrijven heeft een speler maximaal 30 seconden de tijd, vandaar ook de naam van dit spel.

Bij het omschrijven mag een speler de woorden op het kaartje niet noemen. Aan het einde van een beurt wordt gekeken hoeveel woorden zijn geraden. Het aantal vakjes dat het team vooruit mag op het bord, hangt af van het aantal juiste antwoorden en de worp met de dobbelsteen. Bang dat 30 Seconds te moeilijk is voor jouw kind(eren)? Koop dan 30 Seconds Junior.

Qwixx
De spellen die we hierboven behandelden, worden stuk voor stuk gespeeld met een bord. Hierdoor is er een redelijk grote doos nodig om het spel in te verpakken. Zit je hier niet op te wachten? Dan is Qwixx misschien iets voor jou. Dit spel wordt gespeeld met dobbelstenen en een schrijfblok met getallen. Doel is om zoveel mogelijk getallen op jouw kaartje weg te strepen. De speler die aan het einde van het spel de meeste getallen heeft weggestreept, is de winnaar. Qwixx heeft wel wat weg van Yahtzee, maar er zijn ook verschillen. Zo kun je bijvoorbeeld meespelen tijdens de beurt van jouw tegenstander.

Escaperoom
Ben je op zoek naar een spannend spel om samen met jouw kind(eren) te spelen? Dan biedt een escaperoom mogelijk uitkomst. Sommige mensen denken dat je hier de deur voor uit moet, maar dat is niet nodig. Er zijn namelijk ook verschillende escaperooms verkrijgbaar die je thuis kunt spelen. Dit spel is niet alleen een uitdaging voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen hier hun handen vol aan hebben. Dit maakt dat een escaperoom een uitermate leuk spel is om met het hele gezin te spelen.

Foto's:


U