Deurmat op maat

 

Een deurmat zorgt niet alleen voor meer sfeer, maar is ook erg handig om in huis te hebben, want het houdt je woning schoon. Ontdek hieronder meer over de voordelen en de verschillende soorten!

De voordelen van een deurmat op maat

Een deurmat is een leuke aanvulling voor je woning. Zeker als je kiest voor eentje op maat. Je kan er namelijk een toffe tekst, een foto of een bijzonder design op laten plaatsen. Het is dus ideaal als je je interieur wilt opleuken!

Maar een deurmat is natuurlijk ook erg handig om te hebben. Het zorgt er namelijk voor dat vuil je woning niet meer binnenkomt waardoor jij minder moet schoonmaken. Stel je eens voor hoeveel tijd je hiermee uitspaart! Doordat je schoenen niet langer bedekt zijn met vuil, zand en modder voorkom je ook dat je uitglijdt.

Droogloopmat of schoonloopmat?

Wanneer je een deurmat wilt kopen, zal je zien dat je de keuze hebt uit droog- en schoonloopmatten. Wat is er voor jou de beste optie? Een droogloopmat is vooral ideaal om vocht op te nemen. Dit soort deurmat voorkomt glijpartijen en vergroot dus de veiligheid. Het vuil blijft als ware op de mat liggen en komt het huis dus niet binnen. De mat vereist wel wat onderhoud. Het is namelijk belangrijk dat je het regelmatig stofzuigt.

Een schoonloopmat is eerder bedoelt om vuil op te nemen. Het heeft een borstelende functie. Modder en zand komen je huis niet meer binnen. Dit soort deurmat neemt ook vocht op, maar veel minder dan een droogloopmat. Als je dus de mat eerder wilt gebruiken om het vuil tegen te houden is een schoonloopmat de beste optie. Heb je echter met veel vocht te maken? Kies dan liever voor een droogloopmat! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de twee met elkaar te combineren.

Verschillende soorten om uit te kiezen

Deurmatten verschillen niet alleen in functie, maar ook in kleuren, designs en het materiaal waaruit ze vervaardigd zijn. Zo is er bijvoorbeeld de kokosmat die gemaakt is van kokosvezels. Dit soort mat gaat erg lang mee en is eenvoudig om te reinigen. Doordat het gemaakt is uit natuurlijke materialen is het eveneens een milieuvriendelijke keuze. Het nadeel is dan weer dat het minder geschikt is voor buitengebruik.

In dat geval is een deurmat uit rubber een beter alternatief. Het bestaat in verschillende vormen en ligt erg stevig op de grond. Het zal dus niet snel verschuiven. Daarom zijn dit soort matten perfect om buiten te gebruiken. Kan je niet kiezen? Dan is het mogelijk om een combinatie van beiden te kopen. Dit wordt dan multimat genoemd. Multimatten hebben een anti-sliplaag en zijn esthetisch erg interessant. Je geniet dus van het beste van beide werelden!

Foto's:


w