Draaien in cirkels

GEMERT – Graag neem ik je mee in het doolhof van vicieuze cirkels. Je kent ze wel, ze zijn niet altijd makkelijk. Vicieuze cirkels hebben de eigenschap zichzelf te voeden en te versterken. Hoe raar het ook klinkt vormen ze ook iets vertrouwds. Gezonde cirkels die afgerond zijn met een het proces wat doorleeft is; dragen bij aan iemands groei. De vicieuze cirkel lost zich op.
Benauwende of minder gezonde cirkels zijn vaak lastig te doorgronden en kunnen een probleem vormen; dan doen ze afbreuk aan het welzijn.
In de praktijk doorgrond ik samen met mensen hun benauwende cirkels. We maken ze inzichtelijk en onderzoeken de opties voor verbetering. We stippelen een weg met doorbraken uit, omschrijven luchtige uitdagingen die we later evalueren. Fascinerend wat daarin te ontdekken is en mooi om te zien hoe het proces op natuurlijke wijze verloopt.
Als jij nu in een benauwende cirkel draait, mag ik je dan een eenvoudige uitdaging geven?
Neem eens een voor jou ongewone route. Ga bijvoorbeeld via een andere weg heen en dan terug. Zo word je direct uitgenodigd na te denken over de weg die je gaat. Hoe vaker je op luchtige wijze uit je vaste bewegingspatroon stapt, hoe groter de kans dat je jezelf sterkt en uit je benauwende cirkel beweegt. Voed jezelf met nieuwe impulsen en durf te dwalen. Ik wens je veel plezier en vertrouwen in jezelf. En waar nodig… twijfel niet de weg te vragen. Wie weet wat die ontmoeting je brengt.

Foto's:


0