Foto’s van nieuwe Honda Civic, maar weinig feiten

Honda heeft de herfst uitgekozen om de volgende generatie Civic op de Europese markt te introduceren, maar stuurt alvast wat foto’s vooruit van de hatchbackversie. Nadere specificaties laten voorlopig op zich wachten.

De Honda Civic als modelserie stevent op zijn gouden jubileum af. Hij mag terugkijken op succesvolle jaren, al liggen die op ons continent wel in het verre verleden. Een optelsom van alle geproduceerde eenheden sinds 1972 komt uit op 27 miljoen stuks, verspreid over 170 landen. Kortom, een echte wereldburger. Inmiddels staat de elfde generatie voor de deur, die zichzelf in Amerika al aan het publiek mocht tonen als sedan. Of die 4,67 meter lange uitvoering het Europese continent bereikt laat zich nog bezien, maar het zou ons ergens wel logisch lijken, omdat hij het gat kan dichten dat de reeds in 2015 verdwenen Accord heeft achtergelaten. Met honderd procent zekerheid bevestigt Honda de komst van de hatchback, die met een lengte van 4,51 meter iets korter uitvalt. Hij sluit aan bij het profiel van zijn weinig geziene voorganger, maar is wel een heel stuk rustiger uitgewerkt. Ook met het hoogwaardig uitgevoerde interieur maakt hij goede sier. Het belangrijkste wapenfeit van de nieuwe Civic betreft de standaard aanwezige hybridetechniek, aangeduid als e:HEV. Die past in het beleid van de fabrikant om vanaf vanaf 2022 alle Europese modellen met een geëlektrificeerde aandrijflijn aan te bieden. Zeer waarschijnlijk adopteert de middenklasser de uit de HR-V bekende combinatie van een 1.5 i-VTEC en een elektromotor, goed voor 131 pk. Naar de komst van een stekkerversie durven we geen slag te slaan, maar hopelijk weten we spoedig meer. Geheimzinnige jongens, die Honda-managers.

Foto's:


A