Gemert begint goed aan voorbereiding

GEMERT – Gemert 1 is de voorbereiding op het nieuwe seizoen goed begonnen. Dinsdag werd eerstedivisionist Helmond Sport knap op 2-2 gehouden, zaterdag waren de zwartwitten een maatje te groot voor zaterdageersteklasser Nivo Sparta: 5-1.

Gemert had dus een aangenaam weerzien met het thuispubliek, dat vele maanden verstoken bleef van voetbal vanwege het coronavirus. De supporters maakten dinsdag en zaterdag kennis met de vernieuwde selectie. Met de teruggekeerde oude bekenden Jorzolino Falkenstein, Ralf Kemper en Erwin van den Broek, met nieuweling Chafik Mezziani en met jonge talenten als Dylan van Diepen, Sidi Kourouma, Tigo van Lee en Stijn van den Heuvel.
Compleet was de groep nog niet. Willem den Dekker, de nieuwe centrale verdediger Joris Janssen en aanvaller Jeremy Raaijmakers zijn er om uiteenlopende redenen nog niet bij.
Het is voorbereidingsvoetbal, al te veel conclusies mag je dan niet trekken, maar tegen de profs uit Helmond presenteerden de zwartwitten zich goed. Helmond Sport had natuurlijk meer balbezit en was vooral in de beginfase dreigender, maar de zwartwitten voetbalden bij vlagen goed mee en kwamen tot een aantal speldenprikken. Het enige doelpunt van de eerste helft kwam op naam van Arno van Keilegom in de 20e minuut, 0-1.
Het scoreverloop maakte het tweede deel van de tweede helft zeer amusant. Gemert kwam in de 78e minuut op gelijke hoogte dankzij twee invallers. Sem Jansen zorgde voor de assist, de afwerking kwam op naam van de jonge aanvaller Stijn van den Heuvel.
Lang duurde de vreugde niet, want een paar minuten later herstelde Helmond Sport de orde. Nando Nostlinger kopte de bal over Stefan Tielemans in de touwen, 1-2.
Daarmee leken de Helmonders alsnog op weg naar de overwinning, maar Gemert legde zich daar niet bij neer en liet het thuispubliek nog een keer opveren. Een prima aanval via Chafik Mezziani en Jorg van Zutphen leidde tot een overtreding op Stijn van den Heuvel in het Helmondse strafschopgebied en een penalty in de 88e minuut. Ralf Kemper klaarde het karwei koeltjes en zorgde voor de 2-2, zodat de zwartwitten net als vorig jaar (1-1) een remise uit het vuur sleepten tegen de eerstedivisionist.
Vier dagen later kwam Nivo Sparta vanuit Zaltbommel naar sportpark Molenbroek. Al in de eerste halfuur werd het verschil gemaakt. Een eigen goal van Nivo, een raak schot van Jorzolino Falkenstein uit de rebound en een doelpunt van Erwin van den Broek leidden tot de 3-0.
Na rust bouwde Gemert de score uit. De 4-0 kwam voor rekening van Dylan van Diepen, de jonge aanvaller van het hoogste jeugdteam JO19-1 die dus al twee wedstrijden aan het grote werk mocht ruiken. De laatste Gemertse treffer kwam van de voet van Joop Daniƫls, die scoorde via een door hem zelf versierde penalty.
In het tweede deel van de tweede helft werd er volop doorgewisseld. Gemert bleef de sterkere partij, maar de doelpuntenmachine stokte. Nivo Sparta deed iets terug met de 5-1.
De volgende oefenwedstrijd is komende zaterdag (24 juli) tegen het Zuid-Hollandse SteDoCo, uitkomend in de derde divisie zaterdag. Aanvang op sportpark Molenbroek is 14.30 uur.
Inmiddels heeft ook de loting voor de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker plaatsgevonden. Gemert is daarin vrijgeloot en stroomt pas in bij de tweede en laatste voorronde, die gepland staat op 21, 22 en 23 september. Als Gemert dat duel wint, plaatst de ploeg zich voor het hoofdtoernooi, waarin ook de profclubs meedoen.

Gemert-aanvaller Stijn van den Heuvel prikt stijlvol de 1-1 binnen in het duel met Helmond Sport. (foto: Frans Brzoskowski)

Foto's:


0