Hoe bescherm ik mijn tuinset tegen weersinvloeden?

Heeft jouw woning een tuin? Dan is de kans groot dat je hier op zonnige dagen de nodige uurtjes in doorbrengt. Dit is een stuk aannemelijker als er tuinmeubelen staan. Naast een tafel met stoelen zien we in veel tuinen tegenwoordig een loungeset terug. Deze kun je onder een overkapping zetten, maar ook op een ‘open’ terras. Met een goede parasol voorkom je dan alsnog dat je in de volle zon zit. Heb je een loungeset in jouw tuin staan? Dan laat je deze mogelijk het hele jaar buiten staan. Dit kan, maar je moet de set dan wel goed beschermen. Helaas weten veel mensen niet hoe zij dit doen. Daarom vertellen wij jou in deze tekst hoe jij jouw tuinset beschermt tegen weersinvloeden.

Kies voor kwalitatieve tuinmeubelen
Het aanbod loungesets is vandaag de dag ontzettend groot. Zo kun je bijvoorbeeld een Van der Garde loungeset kopen. Het grote aanbod maakt het er niet makkelijker op om een geschikte tuinset te vinden. Daarom kijken veel mensen naar de prijs. Hier valt wat voor te zeggen, want het is mooi meegenomen als je kunt besparen op een tuinset. Toch is het doorgaans niet verstandig om een goedkope loungeset te kopen. Waarom niet? Omdat de kwaliteit van deze sets vaak te wensen overlaat.

Wil je jouw tuinset het hele jaar door buiten laten staan? Focus je dan niet te veel op de prijs, maar laat de kwaliteit de doorslag geven. Bij de productie van kwalitatieve loungesets worden namelijk hoogwaardige materialen gebruikt. Doordat deze materialen van betere kwaliteit zijn, is een tuinset doorgaans beter bestand tegen weersinvloeden. Op de korte termijn is zo’n set misschien duurder, maar op de lange termijn goedkoper. Je hoeft immers minder snel een nieuwe loungeset te kopen.

Dek jouw tuinset af met een beschermhoes
Als je een dure tuinset gekocht hebt, denk je mogelijk dat deze bestand is tegen de wisselende weersomstandigheden in ons land. Sommige sets kunnen inderdaad prima tegen Uv-straling, regen, wind en vorst, maar dit geldt niet voor iedere set. In het begin zie je niet direct dat de kwaliteit achteruit gaat, maar na verloop van tijd is dit wel degelijk het geval. Gelukkig kun je dit betrekkelijk eenvoudig voorkomen. Hoe? Door jouw tuinset af te dekken met een beschermhoes. Zo’n hoes voorkomt dat de meubelen blootgesteld worden aan Uv-straling, regen, wind en vorst. Als je jouw tuinset telkens afdekt met een beschermhoes, beleef je er veel langer plezier aan.

Zet de meubelen op een droge plek neer
Je kunt een hoes gebruiken om jouw tuinmeubelen te beschermen tegen weersinvloeden. Dit werkt vaak goed, maar je moet niet vergeten om de meubelen af te dekken bij slecht weer. Helaas gebeurt dit regelmatig. Als je dit zo nu en dan vergeet, heeft jouw tuinset alsnog veel te lijden. Daarom zie je een beschermhoes mogelijk niet als een optie. In dat geval zit er niets anders op dan jouw tuinset op een droge plek neer te zetten.

Staat jouw tuinset onder een overkapping? Dan kun je hem vaak zonder problemen het hele jaar door buiten laten staan. De meubelen staan dan immers droog. Als de set niet droog kan staan in jouw tuin, zit er niets anders op dan hem te verplaatsen naar binnen. Zet de tuinset in de herfst en winter bijvoorbeeld in de schuur neer. Hier worden de meubelen goed beschermd tegen de verschillende weersinvloeden.

Behandel ze met speciale middelen
Staat er een houten tuinset in jouw tuin? Dan is het extra belangrijk om deze te beschermen. Hout kan namelijk gaan rotten als het lange tijd blootgesteld wordt aan water. Als er inderdaad meubelen van hout in jouw tuin staan, raden wij je aan deze te behandelen met speciale middelen. Je kunt de tuinset bijvoorbeeld behandelen met lak, beits of olie. Als je jouw houten tuinset hiermee behandelt, dringt vocht minder snel door. Hierdoor is jouw tuinset beter beschermd.

Foto's:


U