Lokale horeca in pand Fuse Bakel

BAKEL – Het pand waarin nu nog jongerencentrum Fuse is ondergebracht krijgt een horecabestemming.  De gemeente Gemert-Bakel heeft het voormalige schoolgebouw aan de Dorpsstraat 25-27 Bakel verkocht aan Bakels Genot: de smaak van Bakel. Dat is een samenwerking tussen lokale ondernemingen Holevoort Brouwerij en IJssalon De Gebroeders. Het gemeentelijke jongerenwerk – niet te verwarren met OJC Fuse zelf- krijgt een vaste plek in het gebouw. De nieuwe eigenaren zijn ook bereid om Fuse Streetrock te faciliteren. 

Door activiteiten en terrassen kan deze locatie volgens de gemeente een belangrijke bijdrage leveren aan een versterkte pleinfunctie én, door de dagelijkse toestroom van bezoekers, een levendiger centrum. Eerder dit jaar is een bidbook opgesteld met daarin een beschrijving van het te verkopen pand en welke voorwaarden van toepassing zijn op de verkoop. Vier criteria waren daarbij leidend: het plan van aanpak; de invulling moet een bijdrage leveren aan het centrumplan, het businessplan, de prijs en de inpassing van Fuse en Streetrock.

Bakels Genot

Op basis van de ontvangen inschrijvingen heeft het college besloten om Dorpsstraat 25-27 te gunnen aan Bakels Genot.  Wethouder Bart Claasen in een persbericht: “Een objectieve beoordeling heeft plaatsgevonden. De ingediende plannen voldoen beiden aan het meest belangrijke criteria levendigheid toevoegen, daardoor zijn de andere criteria nu maatgevend, het businessplan, maar in het bijzonder de prijs”.

Jongerenwerk

Wethouder Wilmie Steeghs in hetzelfde persbericht: “We hebben als voorwaarde gesteld dat jongerenwerk en Streetrock ingepast worden in het nieuwe plan. Bakels Genot heeft deze voorwaarde omarmd. Zij zijn bereid om Streetrock tijdens hun evenement te faciliteren en ook jongerenwerk krijgt een eigen plek binnen dit plan. We vinden het erg fijn dat jongerenwerk hun activiteiten kan blijven uitvoeren vanuit hun huidige locatie’. Jongerenwerk krijgt een eigen plek met zitje, bar en een ruimte om films te kijken, te gamen of chillen, met eigen ingang. Ook worden de jongeren betrokken bij de activiteiten.”

Fuse

De activiteiten van de  Stichting Fuse die door de gemeente gesubsidieerd worden, kunnen volgens een woordvoerder van Gemert-Bakel gewoon doorgaan op de locatie, de overige activiteiten zouden in overleg met de nieuwe eigenaar kunnen worden opgestart. Betrokken partijen praten daar deze week verder over.