Plukgeluk-tuin gaat open

GEMERT-BAKEL/LAARBEEK – Op maandag 12 juli aanstaande wordt om 16:00 uur de Plukgeluk-tuin van Rotaryclub Gemert-Bakel / Laarbeek geopend. Een deelnemer van De Zonnebloem Lieshout en een deelnemer van Kindervakantiewerk Gemert nemen als eersten een vers geplukt plukboeket in ontvangst.

De Rotaryclub heeft dit Plukgeluk initiatief genomen om met de donaties opbrengsten te generen voor lokale Zonnebloem en kindervakantiewerkorganisaties in de dorpen van de gemeenten Laarbeek en Gemert-Bakel. Iedereen die een bijdrage wil leveren en deze zomer prachtige veldbloemen in huis wil halen kan via de website Plukgeluk.EU een eigen m2 aankopen voor 10 euro.

Biodiversiteit

Plukgeluk.EU is een nieuw initiatief van de Rotaryclub op basis van de Plukgeluk tuin dat een collega-club in Friesland heeft uitgevoerd. Het idee is opgepikt omdat het niet alleen een leuke manier is om geld te werven voor de goede doelen, maar omdat het ook bijzonder goed is voor de biodiversiteit. Rotary heeft internationaal duurzaamheid en het streven naar een betere biodiversiteit als prioriteit benoemd. Dat is dan ook de reden dat de club uit Gemert-Bakel en Laarbeek de mouwen heeft opgestroopt: zaaien en onkruid plukken. De rest moet de natuur doen.
Mochten er belangstellenden zijn die eerst willen zien of de bloemen mooi genoeg zijn. Dat kan! Op de Hei, op de grens van Mariahout en Beek en Donk zijn twee fraaie pluktuinen van samen meer dan 2.500 meter groot vol gezaaid met zomerbloeiers en zelfs droogbloemen voor het vroege najaar. Mocht er nog geen bestelling gedaan zijn via de website dan kan er ook ter plekke geld gedoneerd worden of via een QR code worden afgerekend.

Bij de betaling van 10 euro mag men deze zomer twee keer komen plukken. Natuurlijk is het ook leuk om iemand anders eens een origineel cadeau te geven: “Alsjeblieft één vierkante meter bloemen (maar wel zelf even plukken)”. Een dergelijk cadeau kan via de website worden besteld.
Voor meer informatie over de actie of de aankoop van een vierkante meter bloemrijke akker staat alle informatie op de website www.Plukgeluk.EU.

Foto's:


0