05 juli 2021

Sam Meijer Nederlands Kampioen BMX

HANDEL – Op zaterdag 3 en zondag 4 juli werd het Nederlands Kampioenschap BMX (fietscross) verreden. De organisatie was in handen van Fietscrossvereniging D.V.O. uit Haaksbergen en het Handelse Talent BMX Team werd zowel op zaterdag als zondag vertegenwoordigd door drie rijders.

Deze wedstrijd was wegens het nog steeds aanwezige corona-virus verdeeld over twee dagen. Zaterdags kwamen de BMX’ers tot en met 12 jaar en de Cruisers in actie. Zondag werd er gereden door de oudere licentiehouders.
Op zaterdag stonden er drie leden van het Talent BMX Team uit Handel aan de start. Deze drie BMX-kampioenen probeerden hier hun in 2019 behaalde Nederlandse titel te prolongeren. Het beste resultaat in Haaksbergen werd behaald door Sam Meijer uit Boekel die in zijn klasse Boys 10 jaar wederom het Nederlands kampioenschap veroverde. Na sterk gereden manches, kwart- en halve finale wist hij in Haaksbergen in de grote finale op een derde plaats liggend na een zeer spannende strijd zijn voorgangers te passeren en als eerste over de streep te komen.
Jur van Brussel uit Handel (Boys 11 jaar) reed ook bijzonder sterk in de kwalificerende voorrondes en eindigde op een zeer mooie vierde plek in de finalerace tijdens dit Nederlandse kampioenschap. Grote pechvogel op zaterdag was Sven Pennings uit Veghel. Sven, die uitkomt in de klasse Boys 12 jaar, deed het ook in de manches en kwart- en halve finale uitstekend. Het noodlot sloeg toe in zijn finalerace. Door een valpartij werd hij als achtste genoteerd. Bovendien moest hij voor controle nadien toch even naar het ziekenhuis waar men kneuzingen constateerde die nogal wat pijn veroorzaakten. Hopelijk kan hij spoedig weer van de partij zijn.
Ook op zondag was het Talent BMX Team vertegenwoordigd met drie deelnemers; Finn van Brusssel (Handel), Matthew van Dam (Eerde) en Pieter van Lankveld (Boekel). Deze drie rijders hebben hun uiterste best gedaan maar behaalden niet een plaats in de grote finale. Finn werd uitgeschakeld in de kwartfinale en bij Matthew was een zesde plek in de halve finale niet voldoende voor voortzetting van deze wedstrijd. Pieter kwam met een vijfde, een vierde en nog een vijfde plaats in de manches niet in aanmerking voor deelname aan de finale.
De volgende wedstrijd is het Europees kampioenschap. Dit kampioenschap wordt georganiseerd in Zolder (Belgiƫ) van 9 tot en met 11 juli. Aan dit kampioenschap kunnen fietscrossers in de diverse klassen vanaf 13 jaar deelnemen.

Foto's:


0