Waarom is de prijs van Bitcoin op een recordhoogte?

Voor het eerst gelanceerd in 2009 als digitale valuta, werd Bitcoin een tijdje gebruikt als digitaal geld aan de rand van de economie.

 

Sindsdien is het mainstream geworden. Tegenwoordig wordt het bijna uitsluitend gebruikt als een soort “digitaal goud”. Dat wil zeggen, een schaars digitaal bezit.

 

Wat is Bitcoin?

Bitcoin,’s werelds grootste cryptocurrency volgens marktkapitalisatie en wordt voornamelijk verhandeld op online cryptocurrency-uitwisselingen, maar kan ook worden verzonden, ontvangen en opgeslagen in “digitale portemonnees” op specifieke hardware- of smartphone-applicaties.

 

Maar misschien wel het meest baanbrekende aspect van het Bitcoin-netwerk is dat het gebaseerd is op het werk van cryptografen en computerwetenschappers om te bestaan als een op blockchain gebaseerde digitale valuta.

 

Een openbare blockchain is een “onveranderlijke” database, wat betekent dat de transactiegeschiedenis niet kan worden gewijzigd.

 

 

Waarom is Bitcoin belangrijk?

Er zijn een paar mogelijke verklaringen waarom Bitcoin nu door zoveel mensen als belangrijk wordt beschouwd.

Het is een “veilige” aanwinst. In het licht van wereldwijde onzekerheid is het kopen van bitcoins een manier voor mensen om hun activa te diversifiëren. De marktwaarde kan worden vergeleken met die van een andere go-to asset die schittert in tijden van problemen: goud.

Uit gegevens van online forums blijkt dat er werd gepleit voor een anonieme digitale valuta waarmee mensen online kunnen communiceren zonder te worden gevolgd door overheden of bedrijven, en een alternatief te bieden voor iedereen die het federale centrale banksysteem wantrouwt.

 

Misschien heeft de openlijke opkomst van digitaal toezicht als reactie op de COVID-pandemie de angst voor online privacy en veiligheid verder aangewakkerd – opnieuw de belangstelling van het publiek voor het potentieel van Bitcoin gewekt.

 

 

Waarom is Bitcoin booming?

De recente waardestijging van Bitcoin komt neer op een combinatie van drie factoren: ideologie, sociaal sentiment en hoop.

 

Maar hoewel dit variabele factoren zijn, doet dit niets af aan het belang van de digitale economie, de interesse in de technologie naarmate deze volwassen wordt en de invloed van institutionele beleggers in cryptocurrency, waaronder Bitcoin.

 

Paypal en cryptovaluta

In oktober 2020 kondigde het wereldwijde digitale betalingsbedrijf Paypal aan dat het functies voor het kopen en verkopen van cryptocurrency op zijn platform zou lanceren.

 

De lancering omvatte vier belangrijke verhandelde valuta’s, namelijk Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum en Litecoin. Paypal heeft ook plannen aangekondigd om transacties met cryptocurrencies mogelijk te maken.

 

Van Paypal is bekend dat het 350 miljoen gebruikers heeft die nu in staat zullen zijn om crypto als betaalmiddel te gebruiken. Ook zullen de 30 miljoen verkopers de mogelijkheid hebben om betalingen in crypto te ontvangen.

 

Paypal was een van de critici van cryptocurrency als duurzame valuta. Nu is het een van de grootste namen die op de kar springt. Samen met anderen en de steun van PayPal was er meer vraag naar de activaklasse, wat bijdroeg aan de prijsstijging.

Foto's:


b