Welke leesbril past bij mijn gezicht?

Heb je de laatste tijd steeds meer moeite met lezen? Dan wordt het mogelijk de hoogste tijd voor een leesbril. De meeste mensen die voor het eerst zo’n bril kopen, moeten een drempel over. Als je eenmaal een leesbril gekocht hebt, ben je blij dat je het gedaan hebt. Het vinden van een geschikte leesbril is alleen geen gemakkelijke opgave. Allereerst moet je weten wat de sterkte is. Dit is niet het enige, want de bril moet jou ook staan. Om jou een handje te helpen de juiste bril te vinden, vertellen we je hier welke leesbril bij jouw gezicht past.

Kijk naar de vorm van jouw gezicht
Als je op zoek bent naar een leesbril die bij jouw gezicht past, raden wij je aan naar de vorm van jouw gezicht te kijken. Om het wat makkelijker te maken een mooie leesbril te vinden, maken we onderscheid tussen vier gezichtsvormen: rond, ovaal, rechthoekig en hartvormig/driehoekig. Hieronder lichten we kort toe welke bril het beste bij welke gezichtsvorm past.

– Rond gezicht
Mensen met een rond gezicht kunnen het beste een rechthoekige leesbril kopen. Laat ronde leesbrillen liever links liggen als je een rond gezicht hebt.

– Ovaal gezicht
Is jouw gezicht ovaal van vorm? Dan is het niet lastig om een leesbril te vinden. Bij een ovaal gezicht past namelijk een ronde, ovale en vierkante leesbril.

– Rechthoekig gezicht
Als jouw gezicht een rechthoekige vorm heeft, kun je het beste kiezen voor een ronde of ovale leesbril. Door de rondingen van deze bril lijkt jouw gezicht minder hoekig.

– Hartvormig/driehoekig gezicht
Mensen met een hartvormig of driehoekig gezicht staat vrijwel ieder montuur goed. Overweeg eventueel een (semi-)montuurloze bril. Hiermee trekken jouw ogen de aandacht in plaats van jouw gezicht.

Waar koop je een leesbril?
Nu je weet welke leesbril het beste bij de vorm van jouw gezicht past, is het de hoogste tijd om de zoektocht te beginnen. Jij kunt je hiervoor tot een opticien richten. Wil je een goedkope leesbril kopen? Dan kun jij je tot de drogist om de hoek richten. Hier verkopen ze vaak al leesbrillen voor een paar euro. Zit er geen drogist in de buurt? Of heb je geen zin om de deur uit te gaan? Of wil je toch een kwalitatievere bril? Bestel jouw leesbril dan online. Je kunt onder meer een leesbril kopen bij Leesbrillen365.nl.

Foto's:


l