Opbrengst Kerststal-collecte voor Bakelse hospice

GEMERT – Het is alweer een hele tijd geleden dat de kerststal in het Gemertse centrum stond. We zijn zelfs alweer korter bij de volgende kerstperiode dan de vorige. Toch was er nog een activiteit die nog niet afgerond was. Zoals elk jaar had de Onze Lieve Vrouwe Broederschap de opbrengst van de donaties aan een goed doel gekoppeld.

Voor het afgelopen jaar was dit Hospice De Populier in Bakel. Hier worden mensen, die in hun laatste levensfase gekomen zijn, verzorgd en begeleid. Ook voor familie en vrienden, die bij dit proces betrokken zijn, is de hospice een zorgzame en gastvrije plek. Het hospice doet dit goede werk al lang.
Dit betekent ook dat onderhoud en vernieuwing van de faciliteiten aandacht vragen. Hiervoor is het hospice afhankelijk van giften en donaties. De Broederschap had daarom besloten om de volledige opbrengst van afgelopen jaar en komend jaar te doneren voor de herinrichting van de serre. Deze serre is een mooie, rustgevende ruimte, die intensief en voor velerlei doeleinden gebruikt wordt. De gasten kunnen er genieten van het uitzicht op de bosrijke omgeving of met familie samen zijn voor speciale gelegenheden. Ook wordt de serre gebruikt als ruimte voor afscheidsvieringen in kleine kring.
Door de coronamaatregelen was het nog niet mogelijk om de opbrengst te overhandigen. Eindelijk was het dan zover en kon de bijbehorende cheque naar het Hospice De Populier gebracht worden. Dankzij de gulle giften van de bezoekers aan de kerststal kon dit jaar het mooie bedrag van € 868.67 gegeven worden.
De Onze Lieve Vrouwe Broederschap van Gemert kijkt tevreden terug en bedankt alle vrijwilligers, sponsoren en vooral iedereen die een donatie gegeven heeft voor het goede doel.

De president van de Onze Lieve Vrouwe Broederschap overhandigt de cheque aan Lijanne Lans, Hoofd Woonverpleging Hospice de Populier.

Foto's:


o