Wereldkampioen bij Voltigevereniging De Heerevelden Handel

HANDEL- Sam Dos Santos is de nieuwe wereldkampioen Voltige heren bij de junioren. De ruiter van Voltigevereniging De Heerevelden uit Handel veroverde zondag 1 augustus met het paard Charmeur, longeerder Rian Pierik en trainer Diede Pierik goud in het Franse Le Mans.

Het is de eerste keer in de historie dat Nederland een eremetaal verovert op een WK Voltige. Met een score van 8.362 bleef Dos Santos de Duitse Philip Goronsy (zilver) en Simon Stoltz (brons) voor.

Samen met Elise van de Ven won Dos Santos ook het brons bij de Pas de Deux.Het paar kreeg voor de vrije oefening 8.037. De Duitsers Arne Heers en Lily Warren wonnen goud (8.578) voor de Oostenrijkers Paul Ruttkovsky en Anna Weidenauer (8.083).

“Super trots zijn we op ze”, laat de Handelse Voltigevereniging in een eerste reactie weten. “En ook nog eens een historisch resultaat voor het Nederlandse voltige. Allemaal door ons fijne mini clubje.” (Foto: Facebook Voltigevereniging De Heerenvelden).

Klik hier voor de beelden

 

Foto's:


0