Boekel Sport ruim voorbij Festilent

BOEKEL – Zondag 12 september trad Boekel Sport 1 in de tweede wedstrijd van de bekerronde aan in Zeeland tegen Festilent 1. In een doelpuntrijke wedstrijd wist Boekel Sport met de winst aan de haal te gaan: 5-2.

Al na 7 minuten lag de bal in het netje. Een corner vanaf de rechtse kant door Pim Wammes werd perfect ingebracht en hard binnen gekopt door Jan van den Acker. Slechts 3 minuten later werd een herhaling van de eerste goal ‘afgespeeld’ en op exact dezelfde wijze wist Jan zijn tweede goal binnen te koppen: 0-2. Boekel Sport had het betere van het spel maar door diverse slordigheden kreeg ook Festilent haar kansen. Zo ook in de 16e minuut toen er veel ruimte werd gegeven aan de thuisploeg. De bal werd van buiten het zestienmeter-gebied keurig tegen de touwen gewerkt: 1-2. Boekel Sport was overigens even daarvoor al gewaarschuwd nadat een bal snoeihard op de paal belandde van het doel van keeper Michiel Merks.
Tegenvaller voor Boekel was het uitvallen van Luuk van den Elzen na 22 minuten met een lichte blessure. Invaller voor hem was Edward Schouten, die een prima wedstrijd speelde. Slechts 4 minuten na zijn invalbeurt stuurde hij de opstormende Sander Jonkers diep, die dwars door de defensie liep en de bal keurig tegen de touwen schoot, de marge was weer 2 en daarmee de stand 1-3. Dit zou niet de ruststand worden want 5 minuten voor rust werd slordig Boekels balverlies op het middenveld keurig afgestraft door Festilent. Van grote afstand werd de bal achter Michiel gelobt: 2-3.
In de rust werd Sander Jonkers vervangen door Teun van den Elzen. Na 3 minuten spelen in de tweede helft kreeg Jan van den Acker de bal aan de rechterkant van het veld, met een prima actie omspeelde hij zijn tegenstander en gaf de bal keurig voor, de bal werd door Edward Schouten verlengd en bij de tweede paal was het Guus Goossens die de bal binnenschoot: 2-4. Boekel Sport tapte duidelijk uit een ander vaatje na rust en het spel was beter verzorgd. Dit resulteerde in veel balbezit voor de formatie van trainer Marc vd Ven. In de 55e minuut werd de eindstand tegen de touwen gewerkt. Een wederom prima actie van Jan van den Acker, die de bal perfect voor gaf op Edward Schouten. Die wist met deze assist wel raad en bij de eerste paal schoot hij de 2-5 binnen.
Boekel Sport bleef de wedstrijd dicteren en kwam niet meer in gevaar voor een eventuele aansluitingstreffer van Zeelandse zijde. Ondertussen vielen in de 60e minuut Julian Vonk en Jari Claasse in voor Yanick Groenendaal en Guus Goossens. Ook Twan Merks maakte zijn eerste minuten van het seizoen, hij mocht 10 minuten voor tijd nog invallen voor de moegestreden Tim Schuijers.
Komende donderdag speelt Boekel Sport een oefenwedstrijd tegen buurman RKSV Venhorst. Aanvang van deze oefenwedstrijd is 20:00 uur op Sportpark De Voskuilen. Zondag speelt Boekel Sport de laatste bekerwedstrijd, om 14:30 uur n Helmond tegen Rood Wit ’62.

Foto's:


0