Een heerlijke middag

Dat begon natuurlijk op zaterdag met kermis. Iedereen was toe aan vermaak in het dorp, het was meteen gezellig druk. Zo ook op zondag, het verschil met vorig jaar was dat de opa’s en oma’s er weer bij waren. Ouderwets gezellige drukte bij alle attracties. Op maandagmiddag mochten we weer wat uitdelen aan de kinderen. Vrijdagavond nog vrij laat 500 kermismunten geregeld, dus logistiek niet meer mogelijk om ze uit te delen op de scholen en geen kindjes te vergeten, maar ervoor gekozen om de kermismunten op de kermis aan de kinderen te geven. Jammer om erachter te komen dat ruim 20 munten niet gebruikt zijn. Had ze dan aan ons teruggegeven, dan hadden we er nog andere kindjes blij mee kunnen maken, ze zijn uiteindelijk gewoon door ons betaald. Heerlijk om weer blije kindersnoetjes en papa’s en mama’s te zien. En wat boften we met het weer!

Woensdag was een middag met een gouden randje. De dagen ervoor waren redelijk vermoeiend geweest, dus een uurtje extra dutten tijdens een voetreflexmassage kwam mij goed uit. Vorig jaar had ik moeite met de geluiden en mensen om me heen en was ik relatief weinig op de kermis te vinden. Dit jaar ging het me duidelijk beter af, had ik mooie gesprekken en kon ik weer genieten van het jaarlijkse dorpsfeest.
Tijdens de voetreflexmassage kozen mijn voetenvriendinnetje en ik ervoor om een meditatie te luisteren, één die voor ons beiden van toepassing zou zijn, de helende reis van loslaten en ontvangen. In de meditatie ga je op reis en bewandel je moeilijke paden door bergen en water en je mag één rugzak meenemen. Een rugzak met herinneringen en dingen die je vindt die je nodig hebt voor die reis. Een uurtje van luisteren, visualiseren en diepe ontspanning. Ik kwam erachter dat mijn rugzak wel heel erg leeg was, vergeleken met vorig jaar toen hij nog bomvol zat. Ik besefte ineens dat ik grote stappen had gemaakt en hoe ik onbewust gegroeid was op mijn eigen reis. (Foto: MJ Fotografie)

Francis

Foto's:


0