Geinige speeltjes van Vanderhall nu in Nederland leverbaar

Aandachtsschuw moet je niet zijn als je op pad gaat met een driewieler van Vanderhall. Dat past dus prima in het plaatje van mensen die de grijze massa willen ontstijgen, wat vanaf nu ook in Nederland kan. Er zit voortaan een dealer van het excentrieke Amerikaans merk in Het Gooi.

Het heeft er alle schijn van dat de modellen van Vanderhall zich qua funfactor op hetzelfde pad begeven als de illustere Threeweeler van Morgan. Ze ademen in ieder geval hetzelfde non-conformisme, wat bij de modellen uit Amerika overigens ook tot uitdrukking komt in het voertuigprincipe: stuk voor stuk staan ze geregisteerd als motorfiets, zij het zonder helmplicht. Je mag ze met rijbewijs B besturen, mits je dat voor 19 januari 2013 hebt behaald, anders vereist de wetgever tevens een A-rijbewijs. Het programma omvat drie modellen, waaronder zelfs één met elektrische aandrijving. Deze Edison, verkrijgbaar vanaf 54 mille, vliegt met 140 pk uit twee motoren in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/h en biedt een rijbereik van 320 kilometer, mede dankzij zijn lage massa van 635 kilogram. Snuif je toch liever uitlaatdampen op, dan is daar allereerst de Venice in vier gradaties, met een 1,5-liter turbomotor van 175 dan wel 194 pk. De prijzen bewegen zich tussen de 45.173 en 63.738 euro, mede gebaseerd op de standaarduitrusting, die eventueel een hoge voorruit, cruise control, bluetooth-audio, een kachel en stoelverwarming kan bevatten. Meer comfort verschaft de identiek aangedreven Carmel, die de twee inzittenden omringt met meer ruimte, twee deuren en een afneembaar dak. Als je nou vindt dat je nooit te oud bent voor een driewieler, ga je ongetwijfeld een hoop lol beleven met één van deze pretmachines.

Foto's:


0