08 september 2021

Gemert ontvangt Hollandia

GEMERT – Gemert gaat zondag op jacht naar de tweede thuiszege van het seizoen. Tegenstander is Hollandia.

HVV (Hoornse Voetbalvereniging) Hollandia stamt uit 1898 en behoort hiermee tot de oudste voetbalverenigingen in Nederland. Hollandia speelde 32 seizoenen op het hoogste amateurniveau in Nederland. Dit is echter alweer enige tijd geleden. De Noord-Hollanders keerden vorig seizoen weer terug in de derde divisie na zeven seizoenen in de hoofdklasse actief te zijn geweest.
Voor wedstrijden tussen Gemert en Hollandia moeten we even terug in de tijd. De wat oudere zwartwit-supporters zullen zich ongetwijfeld nog het seizoen 1997/1998 herinneren, toen Gemert samen met Hollandia en de Treffers speelde om het algehele zondagtitel bij de amateurs. In de seizoenen 2010/2011 en 2012/2013 kwamen de ploegen elkaar tegen in de topklasse.
Gemert is met 5 punten uit 3 wedstrijden goed gestart en is terug te vinden op een keurige 6e plaats. Hollandia is wat minder voortvarend uit de startblokken gekomen. De Noord-Hollanders pakten zondag op eigen veld tegen EVV pas hun eerste punt en bezetten de 16e plaats.
Hollandia kan bij winst de onderste regionen van de ranglijst verlaten en Gemert zal het trouwe thuispubliek graag tweede thuiszege van het seizoen willen bezorgen
Aanvang op sportpark Molenbroek is 14 uur.

Foto's:


0