Gemerts talent Jan-Willem Bello naar NK judo

GEMERT – Op maandag 3 september zijn de judolessen van JJC Gemert in de dojo van sporthal Molenbroek weer gestart. Het afgelopen jaar was moeilijk voor de judoka’s omdat veel trainingen door de coronamaatregelen werden geannuleerd.

Hoewel de lessen maandag pas weer begonnen, was de Gemerts judoka Jan-Willem Bello al een paar weken in training. Het Zuid-Nederlands kampioenschap voor de jeugd tot 18 jaar, normaal in het voorjaar, werd vanwege corona verzet naar zondag 5 september. Gelukkig mocht er vanaf 1 juli weer getraind worden op de talent-centra in Nijmegen, Echt en Eindhoven zodat er toch nog wat vlieguren gemaakt konden worden.
Jan-Willem kwam uit in een poule met acht judoka’s, waarvan er vier deel uitmaken van de talentengroep van Zuid-Oost Brabant. De eerste partij verliep wat stroef, maar uiteindelijk wist Jan-Willem te scoren met een mooie Tai-O-toshi. In de tweede partij trof hij een van de talentvolle judoka’s uit Eindhoven. Jan-Willem scoorde heel snel eerst een waza-ari, maar ook zijn tegenstander scoorde even later, waardoor de stand weer gelijk was. Met nog een minuutje op de klok kwam Jan-Willem er opnieuw doorheen met een mooie Uchi-Mata en won de partij. In de finale stond hij tegen Vigo van de Oetelaar. Deze twee vochten al vaak in finales tegen elkaar. Vigo begon fel, maar Jan-Willem bewaarde de rust en pakte met een mooie tilbeweging de winst. Met deze overwinning heeft Jan-Willem een deelnamebewijs voor het Nederlands Kampioenschap in Den Haag verdiend.
Kinderen die judo een leuke sport lijkt, zijn welkom om eens gratis mee te trainen bij JJC Gemert. De actuele lestijden staan op www.jjcgemert.nl.

Foto's:


0