His Trust Fund en Karaoke bij De Bunker

GEMERT – De Bunker in Gemert heeft met His Trust Fund muzikale poëzie op het podium staan, tijdens de Tuney Thursday van deze week. Zaterdag mogen bezoekers zelf de microfoon ter hand nemen.

Vanaf zijn vijftiende nam Philippe François de gitaar van zijn vader, die in een hoekje stof stond te vergaren, ter hand en begon onmiddellijk zijn eigen nummers te schrijven. Ongeveer gelijktijdig leerde hij het werk van Neil Young, Paul Simon, Leonard Cohen, Bob Dylan, The Beatles en vele andere grootheden uit de jaren 60 van de vorige eeuw spelen. Artiesten die een blijvende indruk op hem hebben nagelaten. Zeven jaar later, op z’n 23ste nadat hij het toen in het voetlicht tredende The Bony King Of Nowhere had
verlaten, ontmoette hij Menno Buggenhout en begon te bouwen aan wat de zeskoppige band His Trust Fund is geworden. His Trust Fund is ook het pseudoniem waaronder hij al zijn nummers in hun
oorspronkelijke vorm brengt. Elke song ontstaat met z’n folkgitaar binnen handbereik. Een solo optreden wekt dan ook als vanzelfsprekend herinneringen op aan artiesten als Townes Van Zand en Nick Drake.
In de pers worden de songs van François vergeleken met de poëtische intensiteit van Leonard Cohen, de melodieuze souplesse van Caetano Veloso, de gedragenheid van Nick Cave en, in eigenland, met de melancholie van Flying Horseman. Zijn breekbare baritonstem legt de klemtoon bij de tekstzegging en diekomt binnen zoals je dat van een doorleefde poëet verwachten mag.

Het optreden van His Trust Fund, op donderdag 16 september, start vanaf 20.00 uur. De toegang bedraagt 5 euro, te voldoen aan de bar bij aanmelding. Er is maximaal ruimte voor 30 zittende toeschouwers.
Op zaterdag 18 september organiseert De Bunker een heuse Karaoke Night. Het jongerencafé nodigt iedereen van harte uit om tussen 19.00 en 0.00 uur uit volle borst mee te zingen met ieders favoriete hits. De toegang is gratis en ook hier geldt een maximum capaciteit van 30 zitplaatsen.

Foto's:


0