Kinder Vakantie Week versus Weekmarkt in Bakel

BAKEL – Dit zijn sowieso twee dingen die niet meer weg te denken zijn in Bakel, helemaal mooi dat ze elkaar jaarlijks versterken. Alle kinderen die het Doe-boek hadden konden afgelopen dinsdag tussen 10.00 en 14.00 uur een gratis ijsje van De Gebroeders krijgen aangeboden door de marktondernemers.

Door Francis van Gils

Niet meer weg te denken op dinsdag, even naar de markt gaan. Altijd vrolijke gezichten en vriendelijke ondernemers die er met plezier staan. Elkaar ontmoeten, even kletsen en verse producten kopen, ik probeer elke week er mijn rondje te doen. Voor het 2Ejaarzochten de marktondernemers de verbinding met de KVW, met groot succes. Het was ouderwets gezellig druk. Mooi om te zien hoe een clubje enthousiaste vrijwilligers al 50 jaar de week voordat de scholen weer beginnen zoveel kinderen van Bakel op de been krijgen.
Nog net voor ik met mijn boodschapjes naar de auto liep kwam ik DE mevrouw KVW Francien Bergmans zelf tegen. Al 50 jaar een leidende factor en je kunt haar beter niet tegenkomen in het dorp als haar planning nog niet rond is. Zelfs in de apotheek ben je niet veilig als er nog leiding gezocht wordt. Prachtig mens die nog emotioneel wordt dat de KVW vorig jaar, door Corona niet door kon gaan. Dit jaar daarom de 49eeditie dus volgend jaar groot feest! Trots op ‘haar’ vrijwilligers en blij dat ze dit nog steeds kan doen.

De weekmarkt krijgt een lege plek, Lud Linders stopt in Bakel. Met stille trom heeft hij vorige week voor de laatste keer zijn kleding ingepakt. Lud stond 27 jaar in Bakel en zal zeker door de oudere dames gemist worden. “Ik ben 69, tijd om wat minder gaan te doen.” Ik bespeur een beetje weemoed terwijl hij zijn kraam in de gaten houd. Voor diegene die hem niet kunnen missen, hij staat op donderdag in Veghel, vrijdag in Deurne en zaterdag in Schaijk.

Foto's:


0