20 september 2021

Laatste keer Kees Case met Jeugdtheater Carrousel

GEMERT – Komend weekend brengt Jeugdtheater Carrousel voor de allerlaatste keer haar succesvolle openluchttheaterstuk Kees Case. Kees Case (4+) is een kort en grappig verhaal over de hoofdinspecteur van de politie die zijn hond Kees kwijt is, en speelt zich af op De Dorpscamping.

‘Vorig jaar al bleek dit een hele toffe en inspirerende plek voor jeugdtheater’, licht Loes Pennings toe. ‘Toen werd deze vorm min of meer afgedwongen door de aangescherpte maatregelen, maar nu kiezen we heel bewust om nog een keer voor klein publiek in de buitenlucht te spelen. Het past perfect bij deze speelse en toegankelijke familievoorstelling. Zo bleek ook afgelopen weekend weer.’

Vorig jaar oktober werd een deel van de voorstellingen van Kees Case uitgesteld, vanwege de plots aangescherpte maatregelen. Deze keer kwam er vrij onverwacht zelfs extra ruimte vanuit het RIVM. ‘Voor het tweede en laatste speelweekend zijn per voorstelling meer plaatsen beschikbaar gekomen. Al moeten we wel rekening houden met de Check-App deze keer’, vertelt Ruud Manders, een van de spelers en bestuurslid van Jeugdtheater Carrousel.
Nog steeds is de theatergroep alert op een fijn en veilig bezoek. ‘Alles is goed geregeld. Stoelen worden voor je klaargezet, en je kiest zelf waar je plaatsneemt. Gepaste afstand blijft daardoor nog steeds mogelijk in ons kleine openluchttheater, voor wie nog wat moet wennen’, vult hij aan. ‘En mocht het nét een beetje regenen, dan zijn er bij de ingang poncho’s verkrijgbaar. Ook daar houden we rekening mee.’

Kees Case is een korte voorstelling van 30 minuten en leuk voor de hele familie. Met grapjes voor jong en oud. Na de avondwandeling is Kees in zijn hok gaan liggen. Zoals altijd heeft hij nog even geblaft. De volgende morgen is het hok leeg. Kees is spoorloos verdwenen! Zijn baasje, de hoofdinspecteur van de politie, weet wat hem te doen staat. Zijn team moet deze zaak onder de loep nemen, want er zit een luchtje aan… Benieuwd hoe het afloopt?
Kees Case speelt komend weekend voor het laatst, meerdere keren in de middag op zaterdag 25 en zondag 26 september. Kaartjes kosten € 3,50 en zijn enkel online verkrijgbaar via www.jeugdtheatercarrousel.nl.

Kees Case (foto: Herman van Daal)

Foto's:


U