MKV 1 verrast tegen Melderslo

MILHEEZE – Op zondag 12 september stond weer de eerste competitiewedstrijd op het programma voor MKV 1 in Milheeze. En dit beloofde niet de makkelijkste wedstrijd te worden. Sinds de dames te horen hebben gekregen dat ze dit seizoen in de hoofdklasse uitkomen is er hard getraind door iedereen, wat nodig was voor de eerste pittige tegenstander; Melderslo 1.

Een aantal seizoenen geleden hebben beide ploegen elkaar nog getroffen in de overgangsklasse, maar toen bleek de ploeg uit Melderslo duidelijk de betere te zijn. Melderslo wist ook de openingsscore te maken, waar MKV al snel een reactie op had. De eerste zeven minuten vielen de goals om en om tot Noortje Sleegers in de achtste minuut voor de eerste keer via een afstandschot de score iets verder wist uit te breiden in Millus voordeel. Hierna wist de Milheezer ploeg zelfs even op vier doelpunten voorsprong te komen, maar dit liet Melderslo niet lang toe, waardoor er werd gerust met 8-6 als tussenstand.
Na de rust was het MKV dat als eerste met een doelpunt wist te komen, nadat beide ploegen even moesten zoeken naar kansen. Toch wist Melderslo het hoofd koel te houden en kwam op die manier halverwege de tweede helft tot gelijke hoogte; 10-10.
Met de nodige spanning werd verder gespeeld en mede dankzij een goed benutte strafworp van Anoek Peters werd er opnieuw een voorsprong opgebouwd. Kort voor tijd leek het nog even of Melderslo de feestvreugde kwam verstoren, maar MKV wist de tijd rustig uit te spelen waardoor er gewonnen werd met 13-12.
Het nieuwe seniorenteam, MKV 2, speelden ook de eerste wedstrijd, tegen ODC 3 op zondag. Met de nodige spanning vertrokken de dames richting Ommel. De doelpunten waren helaas niet voor de dames van MKV weggelegd. Uiteindelijk wisten de nieuwe MKV leden Anouk Reintjes en Ilse Duijmelinck MKV wel nog van de 0 af te helpen door drie keer te scoren. De eindstand werd 16-3.
Afgelopen zaterdag speelde MKV F1 de wedstrijd tegen ODC F1. ODC begon de wedstrijd met een paar scores. Het verdedigen ging super goed en de meisjes van MKV hadden de bal er vaak tussenuit gehaald, wat ook hielp bij meer schot-kansen. Loeke Scheepers, Sam van Buel en Jessie Thoonen wisten te scoren. Helaas had ODC meer kansen, hierdoor werd de eindstand 3-7.
MKV C1 speelde afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd twee-vaks tegen KVC. Mirte Adriaans speelde haar eerste minuten mee voor MKV, wat ze super goed deed! Tijdens de rust stond het 0-3 voor KVC. Na de rust ging het verdedigen steeds beter. MKV heeft erg haar best gedaan maar helaas verloren met 0-8.
MKV E1 mocht korfballen tegen De Horst E1. MKV kreeg het gat van de korf niet goed gevonden. Gelukkig de tegenpartij ook niet, het ging gelijk op totdat Evi Martens er een mooi schot in knalde! De Horst nam een voorbeeld aan deze score en breidde hem zelfs nog verder uit. De ruststand was 3-1. De ranja en peptalk in de rust bleken te werken, want MKV kreeg veel goede kansen waarvan er gelukkig ook twee van Liene Janssen in gingen, 3-3. Janne van Meel schoot er een ver afstandsschot in, wat vlak voor het einde resulteerde in 3-4 in MKV-voordeel. Dit werd ook de eindstand.
MKV E2 had een uitwedstrijd tegen DES en wel met een nieuwe teamlid Liene Verschuijten. Al gauw opende Anne Janssen met een goed schot; 0-1. Bijna iedereen van MKV lukte het wel om een keer te scoren. Verdedigend was MKV er goed bij zodat DES maar enkele keren de korf kon raken. De eindstand werd 3-9.

MKV F1.

Foto's:


0