08 september 2021

Nieuwe cursussen bij start van KunstLokaal

GEMERT – Maar liefst twee nieuwe cursussen starten bij KunstLokaal vanaf maandag 13 september. Alle Muziek-, Musical- en Danscursussen starten traditiegetrouw een week nadat de scholen zijn begonnen. Nieuw is de cursus Flow Yoga.

Vinyasayoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel een veel voorkomende yogastijl. Deze cursus wordt gegeven door Lieke van den Akker die bij KunstLokaal cursussen klassiek ballet, jazz en moderne dans heeft gevolgd. Met deze dans achtergrond heeft zij gekozen voor een opleiding tot Vinyasayoga docent. Vraag een proefles aan, in principe is deze vorm van Yoga is geschikt voor iedereen. Op dinsdagen starten we met een ochtend- en een avondgroep. Bij KunstLokaal kun je trouwens altijd een proefles volgen bij één van onze cursussen kleuterdans, klassiek ballet, jazz en modern. Tot slot bieden we ook de mogelijkheid voor mensen met o.a. Parkinson, MS, Reuma, niet aangeboren hersenletsel en voor wie graag wil bewegen. Daarvoor bestaat de cursus Dansend in Balans. Een gratis proefles is altijd mogelijk.

Bij het MuziekLokaal – de Muziekschool van Gemert-Bakel is de cursus Jonge Starter nieuw in het aanbod voor kinderen van 6 t/m 8 jaar. Dit is een leerzame en leuke kennismakingscursusmet meerdere muziekinstrumenten. Op deze manier ontdekken we samen verschillende snaar-, toets-, blaas- en slaginstrumenten en hebben we eigen liedjes om samen te spelen. Jacqueline Verhofstad geeft deze cursus. Natuurlijk kun je ook gelijk beginnen met piano, gitaar, trompet, of welk ander instrument dan ook. Voor kinderen die via een muziekvereniging in Gemert -Bakel lessen volgen bij KunstLokaal geldt een extra korting op de lesgelden. Kijk op onze website voor de mogelijkheden. Je kunt ook een gratis proefles aanvragen bij een docent van jouw keuze.

Vanaf 20 september beginnen alle creatieve cursussen bij het Beeldend KunstLokaal. Naast onze bekende cursussen zoals Kinderatelier, Tekenen & Schilderen, Keramiek en Glaskralen – kijk voor ons totale aanbod op de vernieuwde website www.kunstlokaal.net – bieden we nu ook een jaarcursus Glaskunst aan. In deze cursus leer je glas bewerken met diverse technieken. Glas in lood en Tiffany zijn de meest bekende technieken maar ook Glasfusing, glas applicaties, brandschilderen, zeefdrukken etc. zijn mogelijkheden om glas te bewerken. U gaat in deze cursus o.a. een ontwerp maken, glas snijden en vervolgens verder bewerken tot het gewenste resultaat. Bij alle cursussen Beeldend kunt u in de week van 20 september een proefles volgen. Plaatsing of het volgen van proeflessen is afhankelijk van de beschikbare plekken die mogelijk zijn in de ruimtes die we hebben. Voor een aantal cursussen is er een wachtlijst. Corona proef en met frisse moed, staan de docenten en de ondersteunende medewerkers van KunstLokaal klaar om weer te beginnen volgende week.

Foto's:


N