Roofvogelshow Boerenbondsmuseum

GEMERT – Elk jaar bezoekt de valkenier van Dutch Hunting Falcons uit Langenboom het Boerenbondsmuseum in Gemert. En dit jaar komt hij zondag 12 september in actie met zijn gevleugde vrienden.

Hij brengt diverse roofvogels en uilen mee die je van dicht bij kunt bekijken en volop aan het werk kunt zien. Er zijn die middag diverse demonstraties. Het is prachtig om die vogels te zien vliegen. Voor sommige kunstjes die de vogels doen wordt medewerking gevraagd van kinderen uit het publiek. En voor je het weet sta je op de foto met een grote uil op je hoofd. In de diverse gebouwen van het museum worden weer demonstraties gegeven van de verschillende ambachten. Ook zijn op de eerste verdieping van het centrale museumgebouw (Hove Vogelsanck) tentoonstellingen te zien van 125 jaar Boerenbond (tegenwoordig Voergroep Zuid) en Bernhard van Dam. Tot slot wordt in de kleine zuivelfabriek weer boter gemaakt.
Dus een middag waar van alles te beleven, te zien en te proeven is! Het museum is op 12 september geopend van 13.00 tot 17.00 uur. (foto: Jo van E / RJ Foto Video)

Foto's:


0