Samenwerking Commanderij College en GLTV

GEMERT – Het Commanderij College en GLTV gaan een samenwerking aan waardoor aan alle scholieren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar een scholieren-proeflidmaatschap kan worden aangeboden, waarmee de scholieren laagdrempelig kunnen tennissen en padellen.

De verwachting is dat met name padel voor scholieren een verslavend leuke sport is. Padel is een mengvorm van tennis en squash. Het is razend populair en aan een enorme opmars bezig. Sinds afgelopen zomer heeft ook GLTV de beschikking over 3 padelbanen en in het kader van buitenschoolse gymlessen, maakte het Commanderij College al langer gebruik van de tennisbanen van GLTV. Henk Verbakel, hoofd sectie lichamelijke opvoeding van het Commanderij College, ziet het als een mooie gelegenheid om scholieren op een leuke manier meer te laten sporten. Ton Starren van GLTV geeft aan dat de Gemertse tennisvereniging graag meewerkt om scholieren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar laagdrempelig kennis te laten maken met tennis en padel, waarbij de verwachting is dat het padelspelletje voor scholieren heel aantrekkelijk is. In eerste instantie worden speciaal voor alle scholieren op 28 september vanaf 14.30 uur en op 29 en 30 september vanaf 13.30 uur padelclinics georganiseerd. In deze clinics komen de basisbeginselen van padel aan de orde. Als de clinics naar meer smaken, dan is het mogelijk om een scholieren-proeflidmaatschap af te sluiten. Dit lidmaatschap loopt van 1 oktober 2021 tot 1 april 2022, eindigt automatisch en kost € 35,=. De scholieren kunnen dan alle dagen van de week spelen, alleen niet van maandag tot en met donderdag vanaf 18.00 uur. Ook de sportleraren van het Commanderij College krijgen een padelclinic, zodat zij in de buitenschoolse gymlessen padelles kunnen geven aan de leerlingen.

Aanmelden voor de clinics is mogelijk tot en met 24 september door een mailtje te sturen onder vermelding van naam en voorkeursdag clinic naar: communicatie@gltv.nl.

Henk Verbakel van het Commanderij College (links) en Ton Starren van GLTV.

Foto's:


0