Talent BMX Team op het podium

HANDEL – In het Noord-Hollandse Uithoorn vond de tweede BMX Topcompetitiewedstrijd plaats. Ondanks de geldende corona-maatregelen kan fietscrossvereniging UWTC uit Uithoorn terugkijken op perfect georganiseerde en zeer geslaagde wedstrijddagen op zaterdag 11 en zondag 12 september. Sam Meijer van het Handelse Talent BMX Team ging er in zijn klasse met de winst vandoor.

Deze wedstrijd werd vanwege het nog steeds aanwezige coronavirus en het daarmee het samengaan van te veel bezoekers verreden over twee dagen. De wedstrijd gold ook als kwalificatiewedstrijd voor het Nederlandse, Europese en Wereldkampioenschap 2022.
Op zaterdag kwamen de Boys en Girls tot en met 12 jaar en alle Cruiser-klassen in actie. Het Talent BMX Team uit Handel werd vertegenwoordigd door Sam Meijer uit Boekel (Boys 10 jaar), Jur van Brussel uit Handel (Boys 11 jaar), Sven Pennings uit Veghel (Boys 12 jaar) en Johan van der Velden uit Geldrop (Cruisers 35/44 jaar). De vier rijders van zaterdag wisten zich via kwalificatieronden allen te plaatsen voor de grote finale. De winst in de finale van Sam Meijer was volgens omroeper Sem Maier zeer verdiend door vooral de goed gereden lijnen. Sam kon dan ook tijdens de prijsuitreiking gehuldigd worden als winnaar van deze Topcompetitiewedstrijd. Een mooie beker was zijn deel.
Grote pechvogel op zaterdag was Jur van Brussel. Na hele goede kwalificatieronden stond hij in de grote finale bij de Boys 11 jaar aan het starthek. Zeer sterk rijdend op een keurige vierde plek sloeg het noodlot toe in de laatste bocht. Bij een inhaalpoging kwam hij in aanraking met een tegenstander en beiden kwamen ten val. Jur krabbelde weer overeind en eindigde nu op de zesde plaats.
Sven Pennings, die alleen maar eerste plaatsen in de manches, kwart- en halve finale liet noteren liet het in de grote finale enigszins afweten en moest genoegen nemen met de vijfde plek. Een vijfde plaats was ook weggelegd voor Johan van der Velden die hiermee zelf toch wel tevreden was.
Op zondag was het Talent BMX Team aanwezig met Finn van Brussel uit Handel die uitkomt in de klasse Boys 14 jaar, Matthew van Dam uit Eerde in de Sportklasse 17/24 jaar en Pieter van Lankveld uit Boekel bij de Elite Men.
Finn en Matthew reden zeer sterke manches en stootten in hun klasse beiden door naar de kwartfinale. Allebei wisten ze hierin een keurige vierde plaats te behalen en waren dus deelnemer aan de halve finale. In de halve finale, waarbij men ook bij de eerste vier moet eindigen om deel te mogen nemen aan de grote finale, reed Finn zich naar de achtste plaats en Matthew naar de zevende wat voor hen het einde betekende van deze tweede wedstrijd in de Topcompetitie.
Pieter van Lankveld moest het in de manches opnemen tegen de (sub)-top van Nederland en wist zich met een zesde, vijfde en zevende plaats niet te plaatsen voor de grote finale.
De eerstvolgende wedstrijd is de eerste wedstrijd om de 3-Nationscup (Belgie – Duitsland – Nederland) en wordt een week later gehouden in Ravels (België) op 18 en 19 september. Ook hier zal het Talent BMX Team aan deelnemen.

Foto's:


0