Weergaloos

We lijken aan het begin te staan van een mooie nazomer. De meteorologische zomer zit er op. Ik hoop dat, ondanks dat het geen’ ‘weergaloze’ zomer is geweest, wel dat iedereen een beetje heeft kunnen genieten. Van het weer, van onze omgeving en wellicht zelfs een beetje rust.

Ik heb de draad al weer een tijdje geleden opgepakt. Mijn agenda loopt inmiddels weer vol. En ik merk dat mensen staan te popelen om met elkaar weer iets te doen. Want ondanks de nog steeds geldende maatregelen is er al best wel weer meer mogelijk. De kindervakantieweken. Daar waar het kon doorgaan en daar waar ik de kinderen heb gezien, was het als vanouds. Spelen, druk en mooi georganiseerd. Tractorpulling in Bakel, het eerste evenement in onze gemeente dat gebruik maakte van de landelijke regeling Testen voor Toegang en daardoor meer dan 750 gasten mocht ontvangen. Het waterski-evenement bij de Rooije Plas waar Freek School de basis legde voor zijn overwinning in Maurik tijdens het Nederlands Kampioenschap.

U weet inmiddels ook dat ik niet snel met tegenzin naar een mooie pot voetbal ga kijken. Het was dan ook heerlijk om weer eens te gaan kijken bij VV Gemert, dat al weer een aantal wedstrijden in de competitie achter de rug heeft. Op het Twitteraccount van de club werden al met superlatieven gestrooid. Een “weergaloos” winnend doelpunt van Gemertenaar Joost Habraken. Dat weergaloze. Daar gaan we voor de komende weken.

Dat doen we als vanouds weer met elkaar. Let daarbij een beetje op uw snelheid. Zoals u vast al ergens gelezen heeft, zijn er inmiddels al aardig wat snelheidsovertreders beboet binnen onze gemeentegrenzen. Ik lees de onderschriften op Facebook en zie dat er nog zat straten en plekken zijn waar u vindt dat de politie ook eens moet gaan staan. Ik kan niet toezeggen dat we ieder verzoek kunnen inwilligen. Maar dat we te maken hebben met een hardnekkig probleem is duidelijk. Wat dat betreft maakte één automobilist het wel heel erg bont door met 151km/uur over de Doctor de Quayweg te racen. Waarom, vraag ik me dan echt af.

Burgemeester Michiel van Veen

Foto's:


0