Alphons Arts geïnspireerd door ‘Mijn Straat’

GEMERT/UDEN – Zeven bevriende kunstenaars van singer-songwriter Mario van der Linden lieten zich inspireren door een van zijn songs. Ook de Gemertse beeldend kunstenaar Alphons Arts maakte deel uit van het project ‘Mijn Straat’, dat momenteel in Uden is neergestreken.

Het lied ‘Mijn Straat’ van Mario van der Linden (onder andere bekend van Taaftere) verbeeldt herinneringen aan beelden uit zijn jeugd. Met de zin “Ik schilder mijn wereld….” hebben diverse kunstenaars, op zijn uitnodiging, hun eigen verbeeldingen van dit lied gemaakt. Alphons Arts uit Gemert was een van de kunstenaars die zich lieten inspireren door het nummer. Naast exposities van schilderijen en muziekuitvoeringen zijn ook vier basisscholen in Uden aan de slag gegaan met dit thema. Kunstenaars van het project hebben in de klassen geassisteerd bij het werken aan de kunstwerken door de kinderen. Deze werken en de schilderijen van de zeven kunstenaars worden van 17 oktober tot 17 november tentoongesteld bij Kunst & Co, centrum voor Dans, Muziek, Kunst, Theater & Educatie aan het Mondriaanplein in Uden.

Foto's:


0