‘De mensen die je in dienst neemt worden onderdeel van je familie’

GEMERT – De voorlichtingsavond van het project ‘Talent in zicht’ vond afgelopen woensdag plaats. Het nieuwe project, opgezet door New Boxes, het Commanderij College en Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG) gaat scholieren en het bedrijfsleven eerder bij elkaar brengen.

Door Danny van Gend

Wiewoensdagavond de Boelthiek in Gemert binnenliep werd verwelkomend met een rode loper. Tijdens het Talent in zicht evenement waren zo’n veertig ondernemers aanwezig. Zij werden verwelkomd door jongeren in dienst – de meeste als stagiair – bij New Boxes, mede-organisator van het evenement. Ook de koffie, het voorwoord en de naborrel werden verzorgd door de jongeren.

Talent in zicht is een project dat lokale bedrijven aan jongeren verbindt, door de inzet van de veelal tieners tijdens het evenement liet de organisatie direct zien hoe het in de praktijk kan werken. Na een kop koffie kwamen de organisatoren aan het woord. Martin Jakobs (BKG) en Carin Simons (Commanderij College) stelden zich voor, waarna de Roël Hoppezak, Jan Krol van New Boxes het project uitlegden.

Hoppezak is van mening dat er voor veel bedrijven in Gemert-Bakel grond te winnen valt bij jonge potentiële werknemers. “Veel jongeren trekken na hun opleiding weg uit de gemeente. We hebben hier geen hogere (vak)opleidingen en als ze dan weg zijn, komen ze vaak niet meer terug. Door hen op een jonge leeftijd kennis te laten maken met de arbeidsmarkt, komen ze in contact met lokale bedrijven en dat biedt die bedrijven weer de kans om te zien of de leerlingen die ze begeleiden in hun bedrijfscultuur past. De mensen die je in dienst neemt worden onderdeel van je familie, dus het is belangrijk om te zorgen dat je de juiste mensen aanneemt.”

“Voor deze verbinding hebben we een portaal opgezet waar jongeren een Skillpass kunnen maken. Hierin kunnen ze aangeven waar ze goed in zijn, maar ook wat ze leuk vinden en wanneer ze eventueel beschikbaar zijn voor een stage of bijbaantje. Het Commanderij College gaat tijdens de LOB-lessen aandacht besteden aan het portaal en de Skillpass. Aan de andere kant van de site kunnen bedrijven zich aanmelden en laten zien wie ze zijn. Het is voor bedrijven mogelijk aan te geven wat voor stageplekken vrij zijn, maar ze kunnen bijvoorbeeld ook foto’s uploaden om te laten zien hoe de sfeer binnen het bedrijf is.”

Talent in zicht. (Foto: Jehan Verstappen /Viaversaphotography)

Foto's:


0