Handel bij buurman over de knie

HANDEL – Op het Handelse affiche van zondag stond de enige derby van het seizoen: Handel tegen Boekel Sport. Op D’n Eikenwal waren talrijke supporters, onder een mild herfstzonnetje, getuige van een boeiend schouwspel.

De gasten uit Boekel schoten fel uit de startblokken. Van meet af aan lieten ze er geen misverstand over bestaan met welke intentie ze naar D’n Eikenwal waren afgereisd. Na de eerste vijf minuten ontstond meer evenwicht op de mat. Tot vier keer toe werd uitblinker Job Roijakkers stevig aangepakt, waardoor Handelse dreiging in de kiem werd gesmoord. Precies op het moment dat de blauwhemden steeds meer vat op de wedstrijd kregen, was het Boekel Sport dat op voorsprong kwam. Keeper Tim van de Loo had een venijnige trap niet klemvast, waarna er contact was met een inkomende aanvaller. Resoluut wees scheidsrechter Van Daal naar de beruchte stip.
Vanaf elf meter haalde Jelle Bouwmans uit, maar Tim van de Loo ranselde de bal onder uit de hoek. Ook de volgende inzet van de terugspringede bal werd miraculeus door de Handel-keeper gekeerd. De derde poging, van Rens van der Wijst, was iedereen te machtig: 0-1.
Vooral op het middenveld werd de strijd gestreden. Over en weer werden de keepers niet zenuwachtig van kopballetjes van Guus Goossens namens Boekel en Teun Graat namens Handel. Het venijn zat hem in de staart. Vlak voor rust belandde, na een scherpe hoekschop, een Handelse inzet op de paal.
Met de overtuiging dat nog alles mogelijk was werd het tweede bedrijf gestart. Dat al na drie minuten de bal in het netje lag, was een lelijke streep door de Handelse rekening. Tim Schuijers rondde een snelle uitval vakkundig af: 0-2.
De blauwhemden stroopten de mouwen op. Een daverend schot van Teun Graat vloog rakelings voorlangs. Even later goochelde Thijs Fonken zich met een onnavolgbare actie het zestienmetergebied binnen. Boekel Sport trok aan de noodrem. Net buiten het beruchte gebied werd de vrije trap toegekend. Thijs Fonken belastte zichzelf met dat klusje en krulde de bal subliem in de verre hoek. Hiermee werd, na een klein uur, Handels hoop nieuw leven ingeblazen: 1-2.
De buren uit Boekel echter bleven alert, zaten er fel op en waren dreigend in de omschakeling. In de 67ste minuut profiteerde Jari Claasse van de geboden ruimte. Met een droge schuiver deelde hij de genadeklap uit: 1-3.
Met een dubbele wissel probeerde Handel-trainer Sander Janssen het tij nog te keren. Maar het waren vooral de gasten die het meeste indruk maakten. Twan Merks bekroonde een mooie actie met Boekels vierde: 1-4.
Toch weigerden de Eikenwallers zich bij de feiten neer te leggen. Het verdiende slotakkoord was dan ook voor de blauwhemden. Na een afgemeten voorzet van Ruud Konter, die over rechts was gelanceerd, werd door Jeffrey Driessen de 2-4 eindstand in het net geknikt.
Donderdag 14 oktober speelt Handel thuis de bekerwedstrijd tegen Sparta ’25. Aanvang 19:30 uur
Zondag 17 oktober speelt Handel uit tegen SV United in Wanssum. Aanvang 14:30 uur.

This Fonken.

Foto's:


S