Houtdag in het Boerenbondsmuseum

GEMERT – De traditionele Houtdag is op zondag 10 oktober weer bij het Boerenbondsmuseum in Gemert. Gedurende deze middag zijn er verschillende demonstraties die te maken hebben met houtbewerking. Er zijn houtsnijders en –draaiers en demonstraties met houten tollen. Kinderen mogen deze middag zelf van afvalhout iets timmeren.

Op de eerste verdieping van ‘Hove Vogelsanck’ is nog tot eind van dit seizoen de tentoonstelling te zien over Bernard van Dam. De bekende Brabantse schrijver, tekenaar en journalist heeft een onvoorstelbare hoeveelheid artikelen, tekeningen en vrij werk geproduceerd. De tentoonstelling belicht de accenten uit het leven en werk van deze imposante Brabander en ook veel aspecten van de Brabantse cultuurhistorie. Veel materiaal uit het boek ‘Oud-Brabants dorpsleven’ heeft als basis gediend voor de bouw en inrichting van het Boerenbondsmuseum.

Op zondag 10 oktober is het museum open van 13.00 tot 17.00 uur. Kinderen mogen deze middag zelf ook aan de slag met het knutselen van boerderijdieren. (Foto: Jo van Es)

Foto's:


0