Lekker Bijzonder viert tienjarig bestaan

GEMERT – Brasserie Lekker Bijzonder is al tien jaar een bekend gezicht in Hartje Gemert. In het beeldbepalende hoekpand van het voormalige postkantoor zorgen ongedwongen werkplezier en betrokkenheid voor een sfeer waarbij iedereen zich welkom voelt.

Door Siel Peijs

“Brasserie!”, lacht Martijn Smulders hardop. “Dat roep ik als er iemand met de soep knoeit.” Martijn is al tien jaar vaste kracht binnen het team van Lekker Bijzonder. En hij heeft duidelijk plezier in zijn werk. “Ik ben manusje van alles. Maar het liefst werk ik voor, in de bediening. Dan ben ik ober en entertainer tegelijk. Ik ontvang de mensen. En ik maak grapjes met ze.” Martijn en bedrijfsleidster Maja van der Wijst zijn de twee medewerkers die sinds de start van Brasserie Lekker Bijzonder, exact tien jaar geleden, bij haar zijn, zegt eigenaresse Ilse van de Laar-Nagtzaam. “We zijn begonnen op het Ridderplein. Daar groeiden we al snel uit ons jasje. We zitten nu ruim acht jaar in het oude postkantoor. En deze jas past ons perfect.”

Lekker Bijzonder heeft inmiddels een breed team van 25 medewerkers. “Mensen die normaal gesproken minder kansen hebben op een reguliere baan”, vertelt Ilse. “Vanwege een verstandelijke beperking of een aan autisme verwante stoornis. Wij bieden ze een omgeving waarin ze, op basis van hun kwaliteiten en interesses, wél kunnen floreren.” Die bedrijfsfilosofie blijkt al tien jaar een succes. Lekker Bijzonder straalt een sfeer uit waarin iedereen zich thuis voelt. Niet alleen de eigen medewerkers, maar zeker ook de gasten die voor een smakelijke lunch, eerlijke kop koffie, luxe high-tea of gewoonweg een biertje plaatsnemen op het terras of in het restaurant. “Daar ben ik hartstikke trots op”, zegt Ilse, die een achtergrond heeft als leerkracht in het speciaal onderwijs. “Het belangrijkste is dat onze mensen plezier hebben in hun werk en zich kunnen ontwikkelen. Dat plezier stralen ze vervolgens ook uit, waardoor veel gasten hier graag terugkomen. Ook onderling heeft ons team veel plezier. Het is heel hecht.”

Martijn knikt vol overtuiging: “Het voelt hier als één grote familie. Ilse is mijn werk-moeder. En dit is mijn werk-thuis.”

Lekker Bijzonder, gevestigd aan Nieuwstraat 2 in Gemert, is van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.lekkerbijzonder.nl.

Maja van der Wijst, Martijn Smulders en Ilse van de Laar-Nagtzaam.

Foto's:


0