Nederlands trots Freek School in actie in Florida

HANDEL – Freek School is al vanaf 20 september aan het trainen bij zijn Amerikaanse coach Jodi Fischer. Op deze manier wil Freek goed voorbereid en strijdbaar verschijnen op het WK dat komende week wordt gehouden op Lake County in Florida, de geboorteplaats en waterskihoofdstad van de wereld.

Jodi Fischer, van Jodi’s Ski School aan privé Lake Gifford in Orlando, werd zelf al meerdere keren wereldkampioen op het onderdeel slalom. Deze zomer was Jodi ook al twee keer bij De Rooye Plas in Handel om Freek, en andere leden van de waterskivereniging, te coachen.

De Handelse Freek School mag, namens het nationale selectieteam, met de Nederlandse vlag verschijnen bij de officiële openingsceremonie waarna op dinsdag 12 oktober de wedstrijd écht losbarst. Freek komt uit op alle drie de waterski-onderdelen; slalom, springen én figuren. Eerder omschreef Freek het eens als volgt: “Tijdens het slalommen gaat de boot ongeveer 58 kilometer per uur, maar als skiër ga je van 40 kilometer per uur naar 150 en weer terug naar 40. En dat in twee seconden. De G-krachten die dan vrijkomen – blijkbaar is dit bij waterskiën nog méér dan bij Formule 1 – geven zó veel adrenaline. Dat is de kick van het waterskiën.” Bij het onderdeel springen is de spanning anders, vervolgt hij: “Je wilt niet vallen, want dat kan grote gevolgen hebben, maar juist dát risico maakt het mooi voor de toeschouwers en ook spannend voor de skiër.”

De motivatie om anderen te verslaan is er bij Freek zeker, op een WK is er behoorlijke concurrentie om tegen te strijden. Waterskiën is ook zeker een sport tegen jezelf. “Iedere succesbeleving maakt dat je de volgende keer toch weer meer wilt, ieder persoonlijk record maakt dat je de volgende keer nog eens je PR wilt verbeteren!”

Het nadeel van de -in Nederland relatief kleine- sport is dat er op de Nederlandse televisie niets van wordt uitgezonden. Toch zullen de trainingsmaatjes van Freek uit het Nederlandse Selectieteam, de leden van het Rooye Plas Jeugdteam en -Wedstrijdteam net als vele andere verenigingsleden, familie, vrienden kennissen zijn prestaties op het WK, dat duurt tot en met 17 oktober, proberen te volgen. Het is een mooi gezicht om hem in zijn oranje zwembroek over het water te zien gaan aan de andere kant van de wereld. Dat kan door de wedstrijd te volgen via de livestream op de website van de Rooye Plas: www.rooyeplas.nl. Iedereen is uitgenodigd mee te kijken.

Freek School (Foto: Nicky Opheij)

Foto's:


0