Pompoenen en kaas in Boerenbondsmuseum

GEMERT – Zondag 17 oktober staat ban het Boerenbondsmuseum in Gemert vooral in het teken van de herfst. Het terrein is mooi versierd met pompoenen in alle vormen en maten. Kinderen kunnen die middag actief zijn en een mooi herfststukje maken van een pompoen.

Vanwege het slechte weer van 3 oktober wordt deze middag, als de weersomstandigheden het toelaten, gedorst onder de hooikap. Muziek ontbreekt deze middag natuurlijk ook niet. Deze zondag treedt in het museum Les Chanteurs voor de bezoekers op. In de diverse gebouwen worden ook weer verschillende ambachten getoond en in het melkfabriekje wordt kaas gemaakt en verkocht. Kortom er is weer van alles te doen in het museum.
In verband met de herstvakantie is het museum van 19 tot en met 30 oktober op dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.30 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast zijn er doordeweeks voor kinderen elke dag afwisselende gratis activiteiten. De RIVM-richtlijnen zijn leidend.

Kaasmaken (foto: Jo van Es)

Foto's:


0