27 oktober 2021

Rondleidingen met VVV-gids in najaar en winter

GEMERT-BAKEL – Om de twee weken organiseert de VVV Gemert-Bakel rondleidingen op zaterdag. Belangstellenden horen tijdens de rondleiding over de panden in het historisch centrum van Gemert, over het kasteel, de kerk en andere zaken die het bekijken waard zijn.

Tijdens de rondleiding vertelt de gids over wetenswaardigheden en de rijke historie die bij de pandjes hoort. De rondleidingen duren ongeveer 1,5 uur. Natuurlijk houden de gids en de deelnemers zich aan de dan geldende maatregelen tegen de verspreiding van corona.
Het kasteel en de omgeving van het kasteel staan volop in de belangstelling van veel mensen. Fijn om daar eens een kijkje te nemen en te horen hoe het kasteel gebouwd en gebruikt is. Ook interessant om kennis te nemen van de toekomst van het kasteel. De rondleiding ‘kasteel’ start om 11.00 uur voor de deur van de VVV-winkel aan het Ridderplein op 6 november, 4 december, 8 januari en 5 februari.
In het historisch centrum staan veel oude panden met een rijke historie. Een deelname aan de rondleiding “Historisch centrum” laat u kennismaken met de wetenswaardigheden die verbonden zijn aan die panden. De rondleiding start om 11.00 uur bij de VVV-winkel op 18 december en op 22 januari.
De kerk bekijken kan heel vaak. Tijdens een rondleiding vertelt de gids over de kerk zelf en hoe die in de loop der jaren is gebruikt. Mensen die goed ter been zijn, gaan omhoog en krijgen een uniek uitzicht over Gemert door de ramen boven de gewelven. Het is een unieke kans. De rondleiding “kerk en gewelven” start om 14.00 uur bij de winkel van de VVV op 20 november en op 19 februari.
Het is nodig dat de VVV enkele dagen van te voren weet hoeveel personen willen deelnemen aan de rondleiding.Deelnemers wordt daarom gevraagd om op tijd kaartjes te kopen of zich aan te melden voor een rondleiding. Dat kan via een mail aan arrangementen@vvvgemert-bakel.nl of via het telefoonnummer 0492 366606 van de VVV-winkel. Bent u aangemeld dan kunt u voor de rondleiding kaartjes kopen tot kort voor de rondleiding.
Tijdens alle rondleidingen is het aantal deelnemers beperkt. Op die manier is het mogelijk om afstand tot elkaar te houden en zo kan iedereen de vertellingen van de gids goed horen. Soms zullen er meerdere gidsen beschikbaar zijn, zodat tegelijkertijd meerdere groepjes worden rondgeleid.
Wilt u een andere rondleiding en heeft u een groep van minstens 5 personen? Dan kunt u het hele jaar een rondleiding aanvragen bij de VVV. Samen met de aanvrager bekijkt de VVV wat er mogelijk is en maakt met u een afspraak voor een rondleiding.

De kerk van Vorstendom Gemert (Foto: Gemerts Nieuwsblad).

Foto's:


S0