Scouting Gemert gaat wereldwijd

GEMERT – Ieder derde weekend van oktober wordt wereldwijd door scouting de Jota/Joti georganiseerd. Middels radiofrequentie en internet leggen scoutinggroepen contact met elkaar. Voor Scouting Willibrordus Gemert is dit een extra uitdagend weekend.

Met behulp van een grote groep enthousiaste leden wordt er ieder jaar met houten palen en touw een prachtige toren gebouwd die als zendmast dient. Er komen geen spijkers en schroeven aan te pas. Vooraf wordt een goed uitbedacht ontwerp gemaakt, weken ervoor wordt al gestart met de bouw. De antennes worden op het laatste moment in de toren geplaatst en met ondersteuning van een groepje zendamateurs kunnen de contacten worden gelegd. Iedereen die de toren wil komen bewonderen of die via radio contact wil maken met anderen, kan zaterdag 16 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen op de blokhut, de Hoef 22 in Gemert.

Foto's:


0