12 oktober 2021

Succesvolle praatavonden in Elsendorp

ELSENDORP – Woningbouw voor alle doelgroepen, voorzieningen behouden zoals school, huisarts en zorg, herinrichten kerk en kerkplein, activiteiten voor de jeugd, veiligheid en groenvoorzieningen waren de eerste uitkomsten van de vier succesvolle praatavonden die afgelopen week hebben plaatsgevonden in Elsendorp.

De praatavonden stonden vorig jaar al op de agenda maar konden toen helaas niet doorgaan. Gelukkig waren de Corona-maatregelen net op tijd versoepeld en konden de Elsendorpse inwoners door Werkgroep Elsendorp Vooruit worden uitgenodigd voor de praatavonden in De Dompelaar. Tijdens deze praatavonden werd de Elsendorpse inwoners door middel van een praatplaat gevraagd naar hun visie van het dorp.
Wat mis je? Wat zou anders kunnen? Waar staan we als Elsendorp over tien jaar?
“Met deze input wordt een nieuwe visie voor Elsendorp opgesteld en kunnen we als dorp samen weer aan de slag om zoveel mogelijk idee├źn en wensen te realiseren”, zegt Werkgroep Elsendorp Vooruit. “Trots is Elsendorp dat van de opgestelde visie van 10 jaar geleden al 80 % is uitgevoerd. Zelfs Elsendorp Noord is helemaal volgebouwd waarvan de inwoners 10 jaar geleden zich afvroegen of dit wel realistisch zou zijn.”
Tegelijkertijd met de ontwikkeling van de Elsendorpse visie moet de gemeenteraad het komend jaar de omgevingsvisie voor Gemert-Bakel vaststellen. Hierbij wil de raad graag weten wat er leeft in alle dorpen en wat belangrijk is om mee te nemen in deze omgevingsvisie. De uitkomst van de Elsendorpse praatavonden wordt overgedragen aan de gemeente zodat deze inbreng verwerkt kan worden in de omgevingsvisie.
Op alle bijeenkomsten was ook een gemeentevertegenwoordiger aanwezig. Een heel positief bericht dat wethouder Bart Claassen na afloop van een bijeenkomst kon mededelen was dat gemeente en parochie groen licht geven voor de herontwikkeling van de kerk en het kerkplein in Elsendorp.
De vraag naar woningen is hoog en Elsendorp hoopt dat er op korte termijn een mooi plan uitgewerkt kan worden zodat er een bruisend dorpshart met diverse woningen kan ontstaan.
Hiervoor wordt zeker weer de inbreng van de Elsendorpse inwoners gevraagd, dus Elsendorp is zeker nog niet uitgepraat.

Foto's:


E