Talent BMX Team actief in Ahnatal

HANDEL – In Ahnatal (Duitsland) werd op 9 en 10 oktober de derde en vierde ronde verreden in de 3-Nations BMX Cup. Eerder al werd de eerste en tweede ronde in september in Ravels (België) gehouden. Twee leden van het Talent BMX Team, de broers Finn en Jur van Brussel uit Handel, waren afgereisd naar Ahnatal, in de buurt van Kassel, om zich te meten met de sterke tegenstanders uit Nederland, Belgë en Duitsland.

Voor de vijfde en zesde ronde in de 3-Nations BMX Cup zou Nederland met FCC Wheels uit Erp aan de beurt komen maar door omstandigheden moest deze wedstrijd geannuleerd worden, waardoor deze competitie veranderde in de 2-Nations BMX Cup.
Zaterdag gingen zowel Jur (Boys 11/12 jaar) als Finn (Boys 13/14 jaar) via de kwalificerende drie manches, ondanks de sterke tegenstand, door naar de 1/8 finale. Ook hier moet men bij de eerste vier eindigen om door te mogen gaan naar de kwartfinale. Helaas lukte dat Finn niet en hij moest tevreden zijn met de zesde plaats. Jur kwalificeerde zich met een vierde plek wel voor deze kwartfinale waarin hij op de zesde plaats eindigde.
Ook op de mistige zondag stonden Finn en Jur weer aan de start. Wederom in de manches werd door beiden goed gepresteerd en ze plaatsten zich dan ook voor deelname aan de 1/8 finale. Finn bereikte hierin de zesde plek en Jur moest tevreden zijn met de zevende plaats.
Ondanks de voortijdige uitschakeling hebben ze toch wel voldoening behaald door deelname aan dit mooie BMX-event en is zeker volgend jaar voor herhaling vatbaar.
De volgende wedstrijd is het Nederlands kampioenschap voor clubs waar het Talent BMX Team ook aan zal deelnemen. Dit kampioenschap wordt verreden op zondag 17 oktober en vindt plaats in het Utrechtse Baarn.

Finn van Brussel in actie.

Foto's:


0