Venhorst ondanks inzet puntloos

VENHORST – Helaas kon Venhorst 1 geen kers op de zondagse taart leveren met een overwinning op Helvoirt. Pupil van de week Koen van Gog was voor aanvang nog behoorlijk optimistisch: hij voorspelde een 3-0 overwinning op het nog ongeslagen Helvoirt.

Op het zoals altijd uitermate zonnige sportpark De Voskuilen begonnen beide teams aftastend aan de wedstrijd. Zonder de inderdaad serieus geblesseerde Thijs van Sleeuwen, die dit seizoen helaas niet meer te bewonderen zal zijn, moest de Venhorstse keeper Daan Fonken na een kwartiertje voor het eerst echt in actie komen. Helvoirt was voetballend de betere ploeg en hield de bal gemakkelijker in eigen gelederen dan Venhorst. In de 23e minuut was een scherp uitgevoerde aanval net té scherp voor de Venhorstse achterhoede en kwam Helvoirt op 0-1. Helvoirt bleef een veldoverwicht houden, maar grote kansen gaf Venhorst niet weg. In de 35e minuut kreeg Max vd Bosch een goede mogelijkheid op de gelijkmaker, maar helaas. Ook helaas, of erger, was de eerste en tweede gele kaart en dus rood voor aanvoerder Teun vd Putten, wiens opmerking tegen de scheidsrechter blijkbaar niet door de beugel kon. Na de thee moest Venhorst dus met 10 man proberen de achterstand goed te maken. Nou proberen werd het: met extra energie gingen de mannen van trainer Michael van Doren de tweede helft in en ze werden steeds sterker. In de 75e minuut lukte het de doorgebroken Rob van Dooren net niet om de gelijkmaker te laten noteren. Nog enkele jeugdige invallers er bij, onder wie Lars ten Haaf, die in de 80e minuut op links door kwam en een goede voorzet los liet. Alweer net niet. In de 87e minuut volgde een combinatie van Luuk vd Boogaard, Lars ten Haaf, en een voorzet waarbij Senna van Creij een teenlengte tekort kwam om de bal binnen te glijden. En zoals je ook wel in stripverhalen ziet: uit de tegenstoot maakte Helvoirt in de 88e minuut de 0-2. Nóg gaf Venhorst zich niet gewonnen, maar bleef vol energie doorvechten tot de scheidsrechter voor het einde floot. Hoewel het nog geen punten opleverde, geeft de getoonde inzet hoop voor Verhorsts’ toekomst. Komende week wacht de uitwedstrijd in Volkel, waar jaren geleden ooit de victorie begon…

In 2013 stopte Van Dooren Bouwstoffen na 28 jaar als hoofdsponsor van Venhorst 1. De opvolgers werden Dakdekkersbedrijf Willy Jacobs en Plein 31, die samen de nieuwe hoofdsponsors werden. Na de voor iedereen moeilijke coronaperiode werd in september 2021 weer gestart met ‘gewoon’ competitievoetbal. Voor beide bedrijven, met voor ieder eigen argumenten, was dit het moment om te stoppen als sponsor. Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Helvoirt 1 werden beiden bedankt voor hun steun aan de vereniging.

Foto's:


0